Primăria Râmnicului a dublat oferta pentru proprietarii nemulţumiţi: 50 euro/mp

duminică, 31 ianuarie 2010

• În vederea modernizării străzilor Aurelian Sacerdoţeanu şi Patriarh Iustinian Marina,

Primăria Râmnicului a dublat oferta pentru proprietarii nemulţumiţi: 50 euro/mp

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat săptămâna trecută propunerea de modificare a unui articol din Hotărârea Consiliului Local nr. 222/2009 referitoare la demararea procedurii de expropriere a imobilelor afectate de realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare şi modernizare str. Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina”. Astfel, s-a aprobat suma globală a despăgubirilor pentru imobilele expropriate, în cuantum de circa 1,1 milioane euro, sumă estimată pe baza raportului de evaluare întocmit de evaluator atestat ANEVAR.

Prin Hotărârea nr 222/31 iulie 2009, Consiliul Local a aprobat demararea procedurii de expropriere a imobilelor afectate de realizarea acestui obiectiv de investiţii, precum şi suma globală a despăgubirilor pentru imobilele-construcţii şi terenuri expropriate. În urma notificărilor transmise proprietarilor imobilelor ce urmează a fi expropriate, le-a fost adus la cunoştinţă acestora preţul exproprierii de 27 euro/mp rezultat din raportul de evaluare întocmit de evaluator atestat ANEVAR.

Numai că la Primăria Râmnicului au fost depuse de către proprietarii notificaţi, scrisori prin care aceştia şi-au exprimat totala nemulţumire pentru preţul de 27 euro/mp, motivând că acesta este mult sub preţul pieţei pentru zona respectivă, urmând a se adresa instanţei de judecată pentru stabilirea unei juste despăgubiri.

În urma dezbaterii publice care a avut loc la sediul Primăriei în data de 14 ianuarie 2010, la care au participat majoritatea proprietarilor imobilelor afectate de realizarea obiectivului de investiţii mai sus menţionat, aceştia şi-au exprimat din nou dezacordul privind preţul stabilit ca despăgubire, de 27 euro/mp şi au solicitat acordarea unor despăgubiri juste, la o valoare mai apropiată de cea a circulaţiei terenurilor din zonă.

Conform raportului de evaluare actualizat de evaluatorul autorizat ANEVAR, după data de 14.01.2010, a rezultat o valoare a terenurilor situate pe străzile Aurelian Sacerdoţeanu si Patriarh Iustinian Marina de 50 euro/mp. Pentru a evita numeroasele litigii care ar apare în cazul contestării în instanţă a preţului stabilit ca despăgubire, de 27 euro/mp, conducerea Primăriei Râmnicului a apreciat ca oportună stabilirea ca despăgubire a terenurilor afectate de realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare şi modernizare strada Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina”, a preţului de 50 euro/mp conform noului raport de evaluare.

Menţionăm că în urma definitivării traseului celor două străzi prin proiectul tehnic şi a detaliilor privind racordul acestora, au fost recalculate şi suprafeţele terenurilor afectate de realizarea celor doua obiective de investiţii, rezultând o suprafaţa de circa 18.500 mp afectată pentru strada Aurelian Sacerdoţeanu şi circa 3.100 mp pentru strada Patriarh Iustinian Marina. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe