Nu scăpăm de gripa porcină decât în 2011

duminică, 10 ianuarie 2010

Nu scăpăm de gripa porcină decât în 2011

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea spun că vom scăpa de virusul gripei porcine abia în anul 2011. Până atunci, tot mai mulţi vâlceni se înghesuie să se vaccineze.

Clase închise pentru 24 d ore

Mai nou, în urma unei decizii a Ministerului Sănătăţii, orice clasă de elevă este închisă timp de 24 de ore în urma constatării unei viroze printre elevi. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea sunt cei care trebuie să ia măsuri pentru aplicarea noilor dispoziţii ale Ministerului Sănătăţii. Directorul coordonator adjunct pentru sănătate publică din cadrul DSP Vâlcea, doctorul Ion Mihail a spus că orice clasă va fi închisă timp de 24 de ore în situaţia în care peste 10 la sută dintre elevi suferă de viroze.

Vaccin epuizat

Momentan, stocul de vaccin împotriva gripei porcine a fost epuizat la DSP Vâlcea, cererile fiind mai numeroase. Într-o singură zi au fost distribuite 3.000 de doze, iar ultimele o sută au fost solicitate de un medic de familie din Drăgăşani. Alte 10.000 de doze de vaccin contra gripei porcine sosesc la Vâlcea luni, 11 ianuarie, medicii de familie fiind obligaţi să-l solicite, la cererea pacienţilor. Rata de deces prin gripă porcină a ajuns la 1,3 la sută la nivel naţional, iar cea de răspândire a infecţiei a ajuns la 10-12 la sută.

Se estimează că epidemia va fi mai puţin intensă abia în primul trimestru al anului 2011. „Ne aşteptăm ca vârful epidemiei să se înregistreze în luna februarie a acestui an, urmând ca apoi să avem parte de o scădere în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri. Abia în 2011 am putea vorbi de o încetare a epidemiei”, a precizat directorul coordonator pentru sănătate publică din cadrul DSP Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe