Mircia Gutău: Sunt convins că judecătorii care au dat condamnarea au coşmaruri

duminică, 31 ianuarie 2010

Mircia Gutău: Sunt convins că judecătorii care au dat condamnarea au coşmaruri

• „Cer doar dreptate şi rog televiziunile să ceară la DNA caseta cu flagrantul şi să o prezinte. Nu există pe nicăieri în casetă Mircia Gutău. Nu am pus mâna pe niciun leu, nu am cerut nimic!“

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, a declarat joi, 28 ianuarie, la Penitenciarul Colibaşi, că e convins că judecătorii care l-au condamnat au coşmaruri, pentru că ştiu că sentinţa a fost dată la presiunile anumitor oameni şi instituţii ale statului, cum ar fi DNA.

„Am primit vestea ca un trăsnet, dar asta este viaţa, sunt un om puternic şi până la urmă sunt convins că adevărul va ieşi la iveală. Eu sunt convins că cei doi judecători care au dat această condamnare au coşmaruri.

Pentru că nu cred, după cât de bine cunoşteau dosarul, să dea o asemenea sentinţă, numai dacă au fost forţaţi şi cu siguranţă în astfel de cazuri un rol important îl joacă DNA. După cum ştiţi, în anul 2006 eu am fost primul caz important de corupţie raportat la Uniunea Europeană. În 2010, anul acesta, acum câteva zile, se discuta foarte clar un raport al UE care spunea că dintre personalităţi şi oameni din politică niciunul nu face puşcărie, toţi sunt pedepsiţi ba cu suspendare, ba cu amânare", a declarat Mircia Gutau, citat de Mediafax.



Ca primar, am făcut lucruri extraordinare

Gutău a mai spus că faptul că a făcut lucruri extraordinare se vede în oras, şi a subliniat că e iubit de cetăţenii orasului pe care l-a administrat, drept dovadă faptul că l-au votat în proporţie de 72%, deşi "nenorocirea" i se întâmplase înainte de alegerile locale.

„Eu sunt primar la al doilea mandat. În primul mandat, în 2006, mi s-a întâmplat nenorocirea. În 2008, după ce am fost eliberat, am câştigat al doilea mandat cu 72% şi am obţinut 16 consilieri PD-L din totalul de 23, majoritatea absolută în Consiliul Local.

Acest lucru demonstrează că municipiul Râmnicu Vâlcea s-a schimbat fantastic, iar eu am făcut lucruri extraordinare“, a afirmat Mircia Gutău.

Nu reproşez nimic colegilor din PD-L

Edilul a precizat că nu are ce să le reproşeze colegilor din PD-L şi că tuturor celor care l-au întrebat de ce nu intervine şeful statului pentru el le-a răspuns că „Băsescu nu intervine nici pentru maică-sa, nici pentru frate pentru că nu asta este treaba unui preşedinte..

Nu cer mila nimănui, cer doar dreptate! Sunt convins că, în cele din urmă, conspiraţia care a stat la baza arestării mele va ieşi la iveală şi se va afla adevărul.“

Totodata, Gutău a spus că tot ce îşi doreste e să se facă dreptate şi a cerut, în acest sens, presei să ceara caseta cu flagrantul de la DNA, pentru că se va vedea, astfel, că este nevinovat.

„Nu reproşez nimic colegilor de partid, chiar foarte mulţi mi-au spus: 'Domnule, nu te-au salvat? Putea să te salveze preşedintele Băsescu'. Iar eu le-am spus că preşedintele Băsescu nu ar interveni nici pentru maică-sa, nici pentru frate.

Până la urmă, aşa e corect să procedeze un preşedinte. Nu am avut nevoie de sprijinul nimănui, eu am avut nevoie de sprijinul colegilor ca să se facă dreptate. Atât, nu altceava, nu cer mila nimănui, cer doar dreptate şi rog televiziunile să ceară la DNA caseta cu flagrantul şi să o prezinte. Nu există pe nicăieri în casetă Mircia Gutău. Nu am pus mâna pe niciun leu, nu am cerut nimic, am fost timp de două luni urmărit şi înregistat, nu am avut o convorbire cu denunţătorul. Nu exista flagrant cu mine, ci doar cu viceprimarul.

Pe bani scria 'mită Gutău-Dicu', dar eu nu am fost prins în flagrant şi ştiu că după ce viceprimarul a fost prins în flagrant o doamnă procuror de la DNA a dat cu pumnul în masă şi a zis: 'am pierdut peştele cel mare'. După ce m-am eliberat, barmanul din localul unde a fost făcut flagrantul viceprimarului mi-a spus că eu eram peştele cel mare", a declarat Gutău.

Mă distruge statul într-o încăpere închisă

Întrebat dacă va rezista la închisoare, primarul a spus că este un om puternic şi că va solicita conducerii penitenciarului să fie lăsat să presteze orice tip de muncă.

„Sunt un om puternic, am făcut foarte mult sport la viaţa mea.

Am fost în 1980 la olimpiadă la judo. Îmi place foarte mult munca. Imediat după perioada de carantină o să fac un raport şi am să solicit să muncesc şi voi cere să mi se permită să muncesc orice, pentru că pe mine mă distruge statul într-o încăpere închisă, iar muncă pot să fac orice, nu vreau să iau muncă de şef. Orice muncă vreau să fac ca să-mi treacă timpul mai uşor“, a mai spus Mircia Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe