Interul de la OLTCHIM, Cristina Neagu, declarată cea mai bună handbaliostă a României în 2009

miercuri, 13 ianuarie 2010

La doar 19 ani îşi demonstrează deja valoarea:

Interul de la OLTCHIM, Cristina Neagu, declarată cea mai bună handbaliostă a României în 2009

Chimista Cristina Neagu a fost desemnaţă de Federaţia Română de Handbal (FRH) cea mai bună handbalistă română  a anului 2009, a anunţat site-ul forului condus de Cristian Gaţu. Cristina Neagu (21 de ani) este centrul echipei Oltchim şi are 60 de meciuri la naţională, pentru care a înscris 215 goluri. În 2005, Neagu a fost vicecampioana europeană de junioare, iar un an mai târziu medaliată cu bronz la Mondialele de tineret din 2006.

A confirmat de la vârsta junioratului

Cristina Neagu, interul echipei vâlcene, se anunţa deja de la vârsta junioratului drept una dintre cele mai mari valori ale handbalului românesc. Vicecampioană europeană de junioare în 2005 şi medaliată cu bronz la Mondialul de tineret din 2006, Neagu, a reuşit să facă, la cei 19 ani pe care i-a împlinit pe 26 august, saltul spre naţionala de senioare.

MVP-ul Cupei Mondiale

Înainte de a participa la Campionatul Mondial din China, naţionala de handbal feminin a României a participat la Cupa Mondială dion Danemarca. Tricolorele au castigat turneul amical GF World Cup, iar trei dintre jucatoarele de handbal romance au fost alese in All Star Team. Valentina Ardean Elisei, Ionela Stanca si Cristina Neagu au fost desemnate, dupa terminarea competitiei cea mai buna extrema stanga, cel mai bun pivot, respectiv cel mai bun inter stanga. La finalul aceleaşi competiţii, chimista Cristina Neagu a primit si titlul de MVP al Cupei Mondiale

Neagu e stelistă

Considerată a fi cea mai bună jucătoare din lume la categoria sa de vîrstă, Cristina Neagu a reuşit o evoluţie de excepţie în meciul României cu Franţa, din sferturile Campionatului Mondial. Conform cotidianului Fanatik, chimista e stelistă. Cristina a copilarit la cîteva sute de metri de stadionul din Ghencea şi nu a putut să se ţină departe de microbul roş-albastru, susţine sursa citată.

A început handbalul la 12 ani

Cristina Neagu a început handbalul la 12 ani, cu antrenoarea Maria Covaci, la secţia de handbal a Clubului Sportiv Şcolar numărul 5, după care a fost remarcată de antrenoarea Mariana Târcă, cea care a decis să o aducă la Rulmentul. În 2005 şi 2006, Neagu a fost desemnată cea mai valoroasă handbalistă a Europenelor de junioare, respectiv a Mondialelor de tineret. Cristina a intrat pentru prima dată într-o sală de handbal la 12 ani.

„Am început să practic handbalul din curiozitate. În 2000 eram la ora de sport când antrenoarea Maria Covaci, pe care o consider o a doua mea mamă, a venit să selecţioneze fete pentru secţia de handbal a Clubului Sportiv Şcolar nr. 5. am zis că nu am nimic de pierdut dacă merg şi eu. Handbalul mi-a intrat la suflet din primul moment. Chiar dacă atunci când evoluam la CSS trebuia să scot bani din buzunar pentru a plăti cantonamentele şi baremurile de arbitraj”, povesteşte interul chimist.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe