Fantoma “NicolisÔÇ£ rezistă în justiţie, după ce dat o ţeapă bugetului de 17 miliarde lei

duminică, 10 ianuarie 2010

Fantoma „Nicolis“ rezistă în justiţie, după ce dat o ţeapă bugetului de 17 miliarde lei

După mai mult de cinci ani de procese, dosarul privind acuzaţiile de evaziune fiscală săvârşite de societatea Nicolis SRL Râmnicu Vâlcea (aflată acum în faliment) a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti. Societatea a fost administrată de Constantin Chelcea iar acum este „condusă” de lichidatorul judiciar Grup Axa IPURL Râmnicu Vâlcea. Astfel, primul termen în Dosarul 469/288/2008, la Curtea de Apel Piteşti, este programat în data de 19 ianuarie 2010.

În cursul anului 2004, în urma unui control al Finanţelor Publice la SC NICOLIS SRL Rm. Vâlcea (cu obiect de activitate exploatarea, producţia şi comercializarea de masa lemnoasă), a rezultat că aceasta a desfăşurat în anul 2001 activitate de exploatare, producţie şi comercializare de masă lemnoasă (buştean fag, stejar şi brad şi cherestea de brad şi fag), în anul 2002 a obţinut venituri din vânzarea de active, marfuri şi prestări servicii, iar în anul 2003 din vânzarea de active. S-a constatat că societatea nu a evidenţiat în contabilitate, prin documente legale, veniturile obţinute din valorificarea materialului lemnos către diverse firme în valoare de 26 miliarde lei vechi, din vânzarea unor bunuri mobile şi imobile, precum şi prestări de servicii în sumă de 0,8 miliarde lei vechi şi a înregistrat pe costuri cheltuieli de 2,8 miliarde lei vechi, fără a avea la bază acte care să îndeplinească calitatea de documente justificative, conform prevederilor legale.

Administratorul societăţii nu a depus la unitatea fiscală teritorială declaraţii privind impozitele şi taxele de plată la bugetul de stat, deconturi TVA şi bilanţuri contabile, sustragându-se de la plata obligaţiilor fiscale. Prin emiterea de facturi fiscale şi ulterior anularea acestora, fără a se prezenta documentele legale privind cantitatea de 2.186,291 mc buştean fag pentru cherestea, administratorul societăţii a încercat ascunderea unei părţi din activul societăţii. Firma a creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 17,1 miliarde lei vechi, reprezentând impozite, taxe şi accesorii aferente. Actul de control a fost înaintat instituţiilor abilitate în vederea continuării cercetarilor şi stabilirii răspunderilor în sarcina administratorului Constantin Chelcea. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe