ÔÇ£Falsa” pandemie! Un şef european pe probleme de sănătate susţine

miercuri, 13 ianuarie 2010

“Falsa” pandemie! Un şef european pe probleme de sănătate susţine:

Firmele de medicamente au încasat foarte multi bani pe seama sperieturii trase de la gripa porcină

de Fiona Macrae (www.urbaniulian.ro)

Izbucnirea gripei porcine a dus la o "pandemie falsă", “ajutată” de companiile de medicamente, care au făcut miliarde de lire sterline de pe urma sperieturii de la nivel mondial, a spus un important expert de sănătate.

Wolfgang Wodarg, şeful pe probleme de sănătate la Consiliul Europei, a acuzat producatorii de medicamente şi de vaccinuri ca au influenţa decizia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sa declare o pandemie. Acest lucru a asigurat firmelor de farmaceutice “câştiguri enorme", în timp ce ţările europene, inclusiv Marea Britanie, si-au “risipit” bugetele lor pentru sănătate, milioane fiind vaccinati împotriva unei boli relativ uşoare.

O rezoluţie propusă de Dr Wodarg, cerând o anchetă cu privire la rolul firmelor de medicamente, a fost adoptată de Consiliul Europei, cu sediul la Strasbourg, "Senatul" responsabil pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. O dezbatere de urgenţă pe această temă va avea loc la sfârşitul acestei luni. Afirmaţiile Dr. Wodarg vin acum, cand a reieşit ca guvernul britanic încearcă cu disperare să înlăture vaccinuri gripale in valoare de de până la 1 miliard de lire, comandate sub impulsul fricii.

Departamentul de Sănătate a avertizat cu privire la inregistrarea a 65.000 decese, a înfiinţat o linie de consiliere specială şi un site, suspendand normele obişnuite astfel incat medicamentele anti-gripă sa poata fi acordate fără prescripţie medicală şi-a spus autorităţilor de sănătate şi locale să se pregătească pentru o pandemie majoră. Celor ce intocmeau planurile li s-a spus să pregateasca morgile gata pentru numarul mare de decese şi au existat avertismente că armata ar putea fi chemata în a preveni revolte, pe măsură ce oamenii ar intra in conflicte pentru a obţine medicamente.

Dar, cu mai puţin de 5000 de persoane care au contractat boala în Anglia, săptămâna trecută, şi cu doar 251 decese în total, Dr. Wodarg a catalogat focarul H1N1 ca "una dintre cele mai mari scandaluri medical ale secolului". El a spus: "Am avut o gripă uşoară - şi o pandemie falsa!" El a adăugat ca sentimentul de teama a fost indus încă în urmă cu cinci ani, atunci când toti s-au temut ca mult mai letalul virus al gripei aviare ar putea suferi mutatii si ar ajunge la o formă umană. Atmosfera "de panica" a dus la guvernele la stocarea medicamentului antigripal Tamiflu şi perfectarea unor contracte pentru milioane de doze de vaccin. Dr. Wodarg a spus: "guvernele au incheiat contracte cu producătorii de vaccin, în care aveau garantate dozele în avans şi luau asupra lor aproape toate responsabilitatile”.

"În acest fel, producătorii de vaccinuri sunt siguri de câştiguri enorme fără a avea riscuri financiare (…). Aşa că ei asteapta până când OMS-ul anunta "Pandemie!"şi activeaza imediat contractele." De asemenea, el susţine că pentru a-si urmari în continuare interesele, companiile de medicamente si-au plasat "oamenii lor" în “mecanismele” OMS şi in alte organizaţii influente.
El a adăugat că influenţa lor ar fi putut determina OMS-ul sa extinda definiţia unei pandemii- care a dus la declararea unui focar în întreaga lume in luna Iunie a anului trecut.

Dr. Wodarg a spus: "În scopul de a promova medicamentele lor patentate şi vaccinurile împotriva gripei, companiile farmaceutice au influenţat oamenii de ştiinţă şi agenţii oficiali, responsabili de standardele de sănătate publică, pentru a alarma guvernele la nivel mondial. "Ei au determinat oficialitatile să risipeasca resursele si asa limitate pentru asistenţă medicală, pentru strategii ineficiente şi inutile de vaccinare a milioane de oameni sănătoşi, expunadu-i la riscul de efecte secundare necunoscute ale vaccinurilor insuficient testate."
El nu da nici un nume de persoana ce se face vinovata de un conflict de interese.

Dar, anul trecut, Daily Mail a relevat faptul că Sir Roy Anderson, un om de stiinta care oferă consultanţă Guvernului cu privire la gripa porcina, deţine, de asemenea, o functie in cadrul Consiliului Director al GlaxoSmithKline, post cu salariul de 116.000£ . GSK face medicamente anti-gripă şi vaccinuri şi se estimează a fi unul dintre cei mai mari beneficiari de pe urma pandemiei. Departamentul de Sănătate, spune că, deşi boala pare să fie în scădere, nu se poate exclude o alta creştere bruscă a numarului de imbolnaviri şi îi îndeamnă pe toţi cei care au posibilitatea sa se vaccineze. Profesorul David Salisbury, şeful Guvernului pe probleme de imunizare, a spus că nu exista "nici un temei" pentru afirmatiile Dr. Wodarg, spunand ca persoanele cu conflicte de interese au fost păstrate în afara procesului decizional.

Un purtător de cuvânt al GSK a spus: "Acuzaţiile de influenţă nejustificată sunt eronate şi nefondate. OMS a declarat că gripa porcina H1N1a îndeplinit criteriile pentru o pandemie.
"Asa cum a declarat OMS, reglementările legale şi numeroase măsuri de protecţie sunt puse in vigoare pentru a gestiona posibilele conflicte de interese." Compania, care încă il are angajat pe Sir Roy, a declarat ca acesta si-a declarat interesele sale comerciale şi nu a participat la nici una din întâlnirile legate de achiziţionarea de medicamente sau de vaccinuri, fie la Guvern sau GSK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe