|marți, iunie 22, 2021
  • Follow Us!

Dezbaterea privind pasajul pe Tudor Vladimirescu va avea loc în data de 18 februarie 

• În vederea obţinerii acordului de mediu,

Dezbaterea privind pasajul pe Tudor Vladimirescu va avea loc în data de 18 februarie

Zilele trecute, Primăria Râmnicului a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea documentaţia tehnică în vederea obţinerii acordului de mediu pentru proiectul „Pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu”. Amplasamentul este situat în zona Libertăţii şi Bulevardul Tudor Vladimirescu – de la intersecţia cu strada Maior V. Popescu la vest – pod peste râul Olt).

Dezbaterea publică privind raportul la studiul de impact asupra mediului pentru proiectul mai sus menţionat va avea loc la sala de consiliu a Primăriei Râmnicului, în data de 18 februarie 2010, orele 16. Dezbaterea publică are drept scop: obţinerea unor informaţii suplimentare privind impactul proiectului asupra populaţiei din zonă, bunurilor proprii sau de care beneficiază în comun; sesizarea unor aspecte prin care se încalcă legislaţia privind protecţia mediului; obţinerea unor date nedeclarate privind proiectul propus cu impact asupra mediului; înregistrarea unor propuneri care pot conduce la îmbunătăţirea proiectului si la fundamentarea deciziei ce se va lua de către autoritatea pentru protecţia mediului privind reglementarea.
Proiectul „Pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu”, aprobat de Consiliul Local la finele anului 2009, are o valoare de peste 9,6 milioane euro. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea, Axa prioritară 1. Proiectantul general al lucrării este „Horia Ciuruş Birou de Arhitectură”, iar proiectant de specialitate este SC Amex Pres SRL.

Pentru eliminarea unor dificultăţi la trecerea de cale ferată şi pentru realizarea unui trafic auto cât mai fluent se impune executarea unui pasaj denivelat în amplasament, care să îndeplinească toate condiţiile tehnice necesare. Legătura cu reţeaua stradală existentă în zonă se va asigura prin realizarea de bretele de acces pentru toate relaţiile. Totodată prin realizarea pasajului denivelat se va asigura accesul în şi din prelungirea bulevardului Tineretului. În plan, traseul pasajului proiectat urmăreşte traseul bulevardului Tudor Vladimirescu, având direcţia vest-est, fiind parţial în aliniament şi parţial în curbă cu raza de 400 metri. Pasajul proiectat are patru benzi de circulaţie şi urmează să se execute etapizat. În prima etapă se va realiza structura pentru firul sud.

S-au avut în vedere două scenarii de rezolvare tehnică şi anume: cu menţinerea circulaţiei auto şi pietonală pe bulevardul Tudor Vladimirescu firul nord pe timpul execuţiei pasajului pe firul sud; fără menţinerea circulaţiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu, respectiv executarea rampelor pe ambele sensuri. Proiectantul recomandă primul scenariu, pentru care s-a făcut evaluarea lucrărilor. Pasajul proiectat are lungimea suprastructurii de 281 metri pe firul sud şi 283 metri pe firul nord. Pasajul are 13 deschideri. În vederea asigurării circulaţiei pietonale peste calea ferată, paralel cu pasajul, la sud de acesta, s-a prevăzut executarea unei pasarele pietonale cu scări de acces la capete. Pentru realizarea investiţiei sunt necesare lucrări de devieri şi modificări la reţelele de termoficare şi gaze naturale existente. (P.C.)

Leave a Response