Autoritatea Teritorială de Ordine Publică va fi completată cu patru membri noi

duminică, 24 ianuarie 2010

• Cu toate că existau cinci propuneri clare,

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică va fi completată cu patru membri noi

După câteva luni de amânări, iată că preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a luat taurul de coarne şi a decis să modifice componenţa nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vâlcea, având în vedere că cinci dintre membri nu mai aveau ce căuta acolo sau nu mai figurau în scripte. Instituţia este condusă cu mână de fier de către Dumitru Persu, colegul de partid al lui Ion Cîlea.

Totuşi, Ion Cîlea nu a avut curajul să propună două persoane care să facă parte din ATOP: reprezentantul PSD (după demisia lui Ştefan Prală) şi reprezentantul comunităţii (după decesul ziaristului Tudor Iosifaru). Însă, în primul caz, alegerea va aparţine consilierilor judeţeni, în cadrul şedinţei de vineri, 29 ianuarie 2010, în timp postul lăsat liber de Tudor Iosifaru este păstrat în continuare vacant. Asta în ciuda faptului că reprezentanţii presei din Vâlcea au nominalizat şi au propus o persoană care să facă parte din ATOP încă din luna iunie 2009.

La şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea din 29 ianuarie se va supune spre aprobare cooptarea următorilor membri în ATOP Vâlcea: comsiarul şef Eugen Neaţă (în locul lui Nicolae Sărdărescu), Marius Adrian Burlănescu (în locul Anuţei Handolescu) şi Marian Jidovu, ca reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Prin Hotărârea Consiliul Judeţean Vâlcea nr. 84 din 23 decembrie 2008, a fost validat mandatul membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vâlcea, organism consultativ cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor, la nivelul judeţului Vâlcea. Prin adresa înregistrată sub nr. 130280 din data de 15 decembrie 2009,     Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a comunicat ATOP faptul că, prin ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, începând cu data de 17 noiembrie 2009, Eugen Neaţă a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Urmare adresei înregistrată sub nr. 14944/R din 28 decembrie 2009, Instituţia Prefectului - Judeţul Vâlcea a comunicat Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vâlcea faptul că persoana desemnată ca membru al acestui organism este subprefectul Marius Adrian Burlănescu. La rândul său, Corpul Naţional al Poliţiştilor, Consiliul Teritorial Vâlcea ne-a comunicat prin adresa înregistrată la nr. 1015 din 14 ianuarie 2010, faptul că agentul şef principal de poliţie Marian Jidovu este desemnat ca reprezentant al acestui organism în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Vâlcea.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 135 din 30 octombrie 2009, a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale, mandatul de consilier judeţean al lui Ştefan Prală, şi implicit, mandatul acestuia în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Vâlcea, în consecinţă, se impune desemnarea unui alt consilier judeţean care să facă parte din acest organism. În acest sens, conducerea PSD Vâlcea l-a desemnat încă din luna noiembrie 2009 pe consilierul judeţean Constantin Pîrvu, pentru a face parte din ATOP Vâlcea. (Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe