Start la vaccinarea împotriva gripei porcine

miercuri, 9 decembrie 2009

Start la vaccinarea împotriva gripei porcine

În alte judeţe din ţară, unde vaccinarea împotriva noului virus gripal a început de săptămâna trecută, la Vâlcea, aceasta a început abia săptămâna trecută în rândul cadrelor medicale şi abia zilele acestea pentru elevii de liceu. În Vâlcea au fost primite 16.480 de doze de vaccin împotriva noului virus gripal, iar primii care au fost vaccinaţi au fost cei care lucrează la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea, la Serviciul de Ambulanţă şi la Secţia de Boli Infecţioase.

Cadrele medicale care s-au lăsat vaccinate au făcut acest lucru luni şi miercuri, însă DSP Vâlcea nu deţine informaţii privind numărul total al celor vaccinaţi. Se ştie doar că pentru cadrele medicale au fost repartizate 2.110 doze. A început de asemenea vaccinarea în rândul elevilor de peste 16 ani din unităţile şcolare vâlcene cărora le-au fost repartizate 10.400 de doze, dar şi în rândul elevilor din clasele postliceale au fost repartizate alte 4.350 de doze.

Reprezentanţii DSP Vâlcea susţin că probleme cu vaccinarea vor exista în mediul rural, unde există licee, dar nu există medici şcolari, iar sarcina va reveni medicilor de familie. „Toată treaba va reveni medicilor de familie din mediul rural care trebuie să îşi facă datoria şi faţă de cei care sunt vaccinaţi împotriva gripei sezoniere, pentru care am primit deja 27.000 de doze, dar şi faţă de fetele de clasa a VI-a şi a VII-a”, a explicat Ioan Mihail, director coordonator adjunct al DSP Vâlcea. În judeţul Vâlcea, potrivit datelor DSP, până în acest moment s-au înregistrat 30 de cazuri diagnosticate cu virusul gripei porcine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe