Florin Epure anunţă proiecte îndrăzneţe la conducerea Direcţiei pentru Cultură

luni, 28 decembrie 2009

• Patrimoniul cultural din Vâlcea revine pe mâini bune

Florin Epure anunţă proiecte îndrăzneţe la conducerea Direcţiei pentru Cultură

Miercuri, 23 decembrie 2009, ministrul Culturii a semnat Ordinul 427, prin care Florin Epure a fost numit director coordonator al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea. În vederea asigurării managementului Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea, Florin Epure va încheia cu Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, un contract de management, asimilat contractului individual de muncă. Noul director va fi numit în funcţie în zilele următoare, având în vedere că decizia Ministerului Culturii a ajuns pe masa prefectului Petre Ungureanu.

Prin Ordinul nr. 2521/2009, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a decis constituirea unei comisii pentru evaluarea cunoştinţelor şi aptitudinilor manageriale ale persoanelor care urmează să ocupe funcţia de director coordonator în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea. În baza acestui ordin, în data de 21 decembrie, Florin Epure a susţinut la sediul Ministerului Culturii concursul pentru ocuparea funcţiei de director coordonator.

Florin Epure a fost numit director executiv al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea în anul 2006. După ce a condus instituţia timp de aproape trei ani, în primăvara anului 2009, ministrul Culturii a numit-o pe Vetuţa Ciocan (din partea Partidului Conservator) în această funcţie. Însă, Vetuţa Ciocan n-a rezistat pe post decât până în luna octombrie a acestui an, când a fost destituită prin ordin al ministrului Culturii.

Despre proiecte şi obiective la conducerea Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea, Florin Epure a ţinut că puncteze câteva: „Vreau să continui programul de restaurare, conservare şi promovare a patrimoniului cultural din judeţul Vâlcea. Am în vedere buna organizare a activităţii Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, şi mai am în atenţie iniţierea de proiecte culturale în ţară şi străinătate pentru promovarea patrimoniului imaterial. Vreau să reiau cât mai repede tradiţia elaborării agendelor culturale lunare ale judeţului Vâlcea.

Anunţ pe această cale că în cel mai scurt timp va fi publicată strategia culturală a judeţului Vâlcea pentru anul 2010. Totodată, intenţionez să editez un album cu mănăstirile şi schiturile din Vâlcea, şi un album cu monumentele istorice din municipiul Râmnicu Vâlcea. Voi continua să susţin din funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Vâlcea derularea programului Pro Patrimoniu, un program de cunoaştere de către tineri a valorilor culturale autentice”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe