Datorii de 2,5 milioane de lei pentru apa din Râmnic

duminică, 20 decembrie 2009

Asociaţiile de proprietari, în criză:

Datorii de 2,5 milioane de lei pentru apa din Râmnic


Datoriile râmnicenilor către principalul furnizor de apă din municipiu cresc tot mai mult, din cauza faptului că aceştia nu şi-au mai plătit facturile de luni bune, susţin reprezentanţii principalului furnizor de apă din Râmnic, SC Acvarim SA.

Opt milioane neîncasaţi de la populaţie şi asociaţii

Până săptămâna trecută, datoriile ajunseseră la peste opt milioane de lei. În cazul asociaţilor de proprietari, datoriile înregistrate sunt de 2.524.997 de lei, iar în cazul agenţilor economici, acestea sunt aproape duble, respectiv 5.110.235 de lei. În ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari, cel mai mare debit este al AS 00605 – Asociaţia de locatari „Cămine Troianu” (41.588 de lei), datoria fiind veche de aproximativ şase luni. Printre „fruntaşii datoriilor” se numără şi alte asociaţii unde se înregistrează datorii mai vechi de opt luni, de peste 15.000 de lei.

Acvarim SA are de încasat restanţe în special de la cetăţenii cu venituri reduse. „Cei mai mulţi datornici - persoane fizice provin din rândul cetăţenilor cu venituri modeste şi al celor de etnie romă, o bună parte dintre aceştia locuind în Colonia Nuci”, a precizat Cristian Jianu, directorul Acvarim S.A. Acesta a ţinut să mai sublinieze că râmnicenii care acumulează datorii foarte mari riscă să fie debranşaţi de la reţeaua de apă şi canalizare, dar şi să fie acţionaţi în instanţă, pentru recuperarea sumelor restante.

Riscă să fie acţionaţi în instanţă

Datornicii riscă să fie acţionaţi în instanţă. Sperăm ca aceste datorii să fie recuperate şi să nu se ajungă la acţiuni în instanţă. În fiecare an sunt cam aceeaşi datornici, dar acest lucru este valabil în special la persoanele care au ajutor social şi se descurcă foarte greu cu achitarea facturilor. În acest moment sunt peste 30 de litigii în instanţă, dar oamenii ar trebui să înţeleagă şi să încerce să-şi plătească facturile”, a declarat Octavian Herţa, purtătorul de cuvânt al societăţii.

Există însă şi cazuri în care oamenii nu şi-au mai plătit facturile de ani buni, dar care nu au păţit nimic. Un exemplu în acest sens este o casă particulară din Râmnic, de pe strada Inăteşti, al cărei proprietar nu şi-a mai plătit factura de trei ani, motiv pentru care, la ora actuală, debitul a ajuns la aproximativ 30.000 de lei noi.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe