Constantin Neagoe, primarul din Ioneşti, şi-a asfaltat drumul spre casă

miercuri, 2 decembrie 2009

Constantin Neagoe, primarul din Ioneşti, şi-a asfaltat drumul spre casă

Sătenii din comuna Ioneşti sunt supăraţi pe primarul lor, Constantin Neagoe, care, îl loc să se ocupe de repararea drumurilor comunale aflate într-o stare jalnică, s-a apucat să asfalteze calea de acces spre ferma proprie din satul Obeni.

Supăraţi pe egoismul primarului
 
Localnicii din satele comunei Ioneşti sunt supăraţi peste măsură pe atitudinea egoistă probată de primarul Constantin Neagoe şi ameninţă că vor face toate demersurile necesare pentru ca acesta să fie tras la răspundere pentru nedreptatea făcută.

Oamenii spun că locuiesc în zone unde autorităţile locale nu au intervenit niciodată pentru repararea drumurilor sau pentru amenajarea acestora şi cer socoteală primarului pentru nepăsarea de care acesta a dat dovadă faţă de problemele cu care aceştia se confruntă. „Nu este normal să faci ce a făcut primarul Neagoe. Oamenii din sate ca Bucşani sau Delureni nu mai pot circula de nici un fel pe drum când dă o ploaie sau când vine dezgheţul, iar el îşi asfaltează drumul spre fermă…Omeneşte ar fi să vadă mai întâi care sate au cele mai mari probleme, să le rezolve pe acelea şi apoi să-şi vadă şi de ale lui. E ruşinos ce a făcut primarul!”, spune Gheorghe P., un localnic nemulţumit.

De cealaltă parte se află sătenii din Obeni, care şi-au văzut, în sfârşit, visul cu ochii. De câteva săptămâni, aceştia pot circula în voie pe drumul proaspăt asfaltat, investiţie pe care nu credeau că o vor vedea prea curând făcută în sat. Chiar dacă ferma primarului se află într-adevăr la intrarea în Obeni, sătenii nu par să-i caute nod în papură acestuia pentru asfaltarea drumului din faţa propriei case. Oamenii nu consideră că Neagoe a intenţionat să acţioneze strict în interes personal, mai ales că – spun aceştia – asfaltul se întinde pe o distanţă de câţiva kilometri şi nu doar pe cei 200-300 m, distanţa de la intrarea în sat până la ferma primarului.

„Drumul este lung de vreo trei kilometri, iar ferma primarului se află la intrarea în sat. Eram şi noi nemulţumiţi dacă asfalta doar până la ferma sa, pentru că nu era normal, însă a terminat tot drumul până în deal. Suntem mulţumiţi pentru că avem şi noi, în sfârşit, asfalt în faţa caselor”, spune la rândul său un bătrân din Obeni.

Primarul către săteni: „Sunt toţi nişte potlogari loviţi de Cernobâl!”

Primarul Constantin Neagoe nu vrea să facă prea multe comentarii despre acuzaţiile care i se aduc. Nu pare deloc deranjat de scandalul care ia amploare în comună şi preferă să-şi lase admiratorii să dezbată subiectul. „Nu o să îi iau în seamă pe cei care mă acuză pentru că nu ştiu ce vorbesc.

Sunt toţi nişte potlogari loviţi de Cernobâl. La fermă nici măcar nu am prea multă activitate ca să trebuiască să-mi pun neapărat asfalt. Am câteva vaci, vreo 200 de găini, 10 curci şi vreo două gâşte. Toate sunt pentru consumul personal. Nu fac afaceri la fermă, ci merg acolo destul de rar doar ca să mă relaxez”,  a afirmat primarul Constantin Neagoe. Acesta mai spune că toate drumurile importante din comuna Ioneşti sunt incluse într-un program complex de reamenajare şi modernizare, ce urmează să fie derulat în scurt timp „Am început deja cu Fişcălia, am continuat cu Ioneşti – Obeni şi acum urmează să asfaltăm în Marcea.

Au fost patru drumuri care aveau prioritate pentru modernizare, iar acum au mai rămas două. Nu fac drumuri numai pentru mine, ci pentru toţi locuitorii din comună”, subliniază primarul. Potrivit declaraţiilor sale, în perioada următoare urmează să fie asfaltate străzile Afumaţi, Gării, Dobreştilor, Corbeanca, Bucşoiu, Delureni şi Cimitirului. În promisiunile sale, localnicii care îl acuză pe primar de nepăsare şi egoism nu cred însă prea mult. Aşteaptă deocamdată să vadă în ce măsură primarul se va ţine de cuvânt cu privire la drumurile ce urmează a fi asfaltate, chiar dacă acestea nu vor fi, din nou, cele care necesită intervenţii urgente… 
Mihai ROMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe