Comercializarea petardelor şi artificiilor ilegale constituie infracţiune

miercuri, 16 decembrie 2009

Comunicat de presă

Comercializarea petardelor şi artificiilor ilegale constituie infracţiune

IMPORTANT!!!   Având în vedere unele evenimente petrecute în România în perioada sărbătorilor de iarnă ale anilor anteriori, evenimente legate de deţinerea, fabricarea, transportul, depozitarea, comercializarea, mânuirea şi utilizarea obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, se impun următoarele:

    I. Obţinerea autorizaţiei de către persoanele juridice ce vor desfăşura activităţile menţionate mai sus, sau vizarea anuală a respectivei autorizaţii pentru cei care o deţin din anii anteriori, la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
    II. Instruirea de către inspectorul de specialitate, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, a gestionarilor declaraţi şi testarea cunoştinţelor acestora în vederea eliberării unei dovezi (autorizare) în baza căreia pot desfăşura aceasta activitate.

    II.) Documente necesare care vor fi prezentate la I.T.M. Vâlcea  pentru:
    obţinerea dovezii sus-mentionate, fiecare gestionar va prezenta un dosar care va conţine următoarele acte:

    1.-cerere de solicitare a instruirii şi verificării cunoştinţelor necesare;
    2.-caracterizare de la unitatea la care lucrează, cu semnătura patronului şi ştampila;
    3.-act medical din care să rezulte că persoana este apta pentru desfăşurarea acestei activităţi;
    4.-avizul inspectoratului de poliţie şi/sau cazierul;
    5.-copie după contractul de muncă;
    6.-copie după actul de studii;
    7.-două fotografii tip buletin;

ATENŢIE: prin apariţia Legii nr. 406/09.11.2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive s-a simplificat foarte mult procedura de autorizare a persoanelor juridice de a comercializa obiecte atrizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, astfel încât:

“se interzice persoanelor juridice comercializarea către persoanele fizice a obiectelor atrizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele I, II, III, IV, T1, T2, precum şi a artificiilor din categoria <>  şi a pocnitorilor din clasa I”        şi

“se interzice persoanelor fizice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele I, II, III, IV, T1, T2,  precum şi a artificiilor din categoria <>  şi a pocnitorilor din clasa I”.

Au fost modificate şi sancţiunile Legii nr. 126/1995, amintim pe cea mai semnificativă:
“Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T1, T2, precum şi a artificiilor din categoria <>  şi a pocnitorilor din clasa I, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”.

Director coordonator Inspectoratul Teritorial de Muncă, Ionela Bîcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe