Voiculescu şi Geoană vor minele de sare, adică materia primă pentru Oltchim şi USG

duminică, 15 noiembrie 2009

• La mitingul de la Brezoi al PD-L, Mircia Gutău a avertizat că

Voiculescu şi Geoană vor minele de sare, adică materia primă pentru Oltchim şi USG

Peste 3.000 de locuitori din oraşul Brezoi şi împrejurimi s-au înghesuit sâmbătă, 14 noiembrie, în sala de sport din localitate, pentru a lua parte la mitingul organizat de Partidul Democrat Liberal (PD-L) Vâlcea în favoarea candidatului la Preşedinţia României, Traian Băsescu. La eveniment au fost prezenţi printre alţii Mircia Gutău, liderul PD-L Vâlcea, parlamentarii Dorel Jurcan şi Samoil Vîlcu, consilierii judeţeni Dan Fiera, Iuliana Moise şi Bogdan Almaşi, dar şi fostul primar al oraşului Brezoi, Elena Coroţchi.

Chiar dacă a venit cu o oarecare întârziere, preşedintele Mircia Gutău le-a spus celor prezenţi să voteze cu Traian Băsescu, singurul om care este capabil să se lupte cu sistemul ticăloşit. „Cum poţi să spui că tot ce se întâmplă în ţara asta negativ este de vină Băsescu? Dacă o femeie este gravidă sau afară plouă, este de vină Băsescu. Aceste minciuni au fost debitate de o mare parte din politiceni şi au fost susţinute de mogulii din presă. Nu trebuie să-l lăsăm pe Mircea Geoană să ajungă preşedinte, pentru că astfel Dan Voiculescu va pune mâna pe minele de sare şi pe materia primă cu care se aprovizionează Oltchim şi Uzinele Sodice Govora”, a declarat Mircia Gutău.

Multe din ideile exprimate de liderul PD-L Vâlcea, Mircia Gutău, se regăsesc şi în mitingurile organizate de Traian Băsescu. Iată ce a declarat, printre altele, acesta din urmă la mitingul de la Piteşti. „Vedeţi ce s-a întâmplat după ce majoritatea antireformistă a trântit Guvernul Boc în Parlament. Domnul Voiculescu, domnul Iliescu, domnul Hrebenciuc, domnul Geoană. Şi după ce a terminat emisiunea au venit acolo şi Marko Bella şi Crin Antonescu. Au stabilit că au un primar cu o imagine bună şi şi-au zis: «Mergem şi îi păcălim pe români, le propunem un primar respectabil şi în spatele lui ne punem oamenii şi obţinem ce nu ne-a lăsat Băsescu să obţinem în mandatul lui».

Să vă spun acum ce nu i-am lăsat să obţină. În primul rând, pe Patriciu nu l-am lăsat să falsifice dosarul pe care îl are în instanţă. Vă aduceţi aminte când însuşi Primul ministru al României îmi trimitea un bileţel: «Hai să vedem ce facem cu dosarul domnului Patriciu». Trebuia pentru liniştea mea să blochez eu dosarul domnului Patriciu? Altă trăznaie, în mandatul meu, Sorin Ovidiu Vîntu şi-a dorit un singur lucru – să devină proprietarul Poştei. Trebuia pentru liniştea mea să-i dau lui Vîntu Poşta, şi să mă laude Realitatea şi poate marii analişti acolo, marii disidenţi şi ce mai sunt ei? Nu trebuia să o fac. Visul motanului Felix este să dobândească minele de sare.

Are şi el un vis – vrea să dea sare la combinatele petrochimice şi, mai ales, vrea să dea sare la deszăpezire pentru iarnă. Dacă eu le-aş fi dat acestor oameni ce şi-au dorit – unuia Poşta, altuia să intervin pentru dosar, altuia minele de sare, altuia Romgazul, altuia Transgazul, altuia TransElectrica – vă asigur că astăzi toate televiziunile mogulilor m-ar fi lăudat, dragii mei, iar pentru a deveni Preşedinte nu mai trebuia să fac un miting la Piteşti. Dar nici n-aş fi îndrăznit să vin în faţa dumneavoastră să vă cer votul.

Pot să vă spun că în mandatul meu am considerat că am un singur stăpân, şi stăpânul firesc al preşedintelui Traian Băsescu este poporul român. Pentru voi am exercitat mandatul fără niciun fel de compromis şi vă asigur că cel de-al doilea mandat va fi la fel de dedicat vouă ca şi primul mandat. Eu sper însă ca în următorul mandat să fac mai multe decât am făcut în acest mandat. Ce vă pot spune însă sigur este că pe 21 decembrie 2004 când am devenit oficial Preşedintele României, am luat România din mâinile lor şi am pus-o la dispoziţia voastră. Sigur, încă mai au ghearele pe câte o margine dar nu o vor lua niciodată.

Au avut-o în timpul lui Ion Iliescu când pe liniştea asigurată de Iliescu au făcut tot ce au vrut din economia românească. Pe scandalul din timpul lui Băsescu n-aţi auzit încă de nicio privatizare în care să existe suspiciune de fraudare şi nici nu veţi auzi nici în al doilea mandat. Vă asigur că în mandatul meu România va rămâne sută la sută a românilor şi nu o împart cu oligarhii şi cu mogulii de presă”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe