|vineri, decembrie 9, 2022
  • Follow Us!

Turişti mai puţini în staţiunile vâlcene 

Turişti mai puţini în staţiunile vâlcene

Criza financiară a alungat turiştii din staţiunile vâlcene. Pensiunile şi hotelurile înregistrează din ce în ce mai puţini turişti, conform unui studiu al Direcţiei de Statistică Vâlcea. Numărul turiştilor care au ales să îşi petreacă timpul liber în staţiunile din Vâlcea până în luna septembrie a acestui an a fost mai mic cu câteva mii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Am ajuns la 17.530 de turişti, faţă de luna august, când aveam 32.925 de turişti în toate staţiunile din Vâlcea.

Raportat la luna septembrie a anului trecut, se observă însă o scădere destul de mare faţă de aceeaşi perioadă a anului acesta, respectiv 22.350, iar această scădere se resimte în toate structurile turistice”, a declarat Cosmin Ghiţă, directorul Direcţiei de Statistică Vâlcea. Astfel, dacă în luna august erau cazaţi 22.525 de turişti, în luna septembrie a acestui an au fost înregistraţi numai 12.673 de turişti.

Nici în privinţa celor care aleg să înnopteze pe raza judeţului Vâlcea, gradul de ocupare a camerelor din hoteluri, pensiuni sau moteluri nu este unul tocmai îmbucurător, indicele de ocupare a locurilor de cazare scăzând în septembrie 2009 sub 50 % în staţiunile din judeţul Vâlcea. „Şi la acest capitol se observă o scădere încă din luna august. Să sperăm că sărbătorile de iarnă şi organizarea acestora vor schimba această situaţie”, a mai spus Cosmin Ghiţă.

Leave a Response