Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, şi-a însuşit miliarde de lei din donaţii ale unor firme

duminică, 22 noiembrie 2009

Analizând un  raport al Autorităţii Electorale, se poate trage concluzia că:

Preşedintele PSD Vâlcea,
Ion Cîlea, şi-a însuşit miliarde de lei
din donaţii ale unor firme

• În numai un an, din cotizaţii, PSD Vâlcea a strâns suma de 5,4 miliarde lei vechi, iar din donaţii numai 24o milioane • se ştie că, la PSD Vâlcea, donaţiile sunt mult mai mari, iar faptul că nu sunt evidenţiate în acte ne dă bănuiala că preşedintele Ion Cîlea şi secretarul Dumitru Persu şi-au băgat în buzunar o parte din aceşti bani • Solicităm Parchetului Vâlcea să demareze o anchetă pe această temă
În cursul acestui an, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut mai multe verificări la filialele şi organizaţiile judeţene ale partidelor politice din judeţul Vâlcea, în ceea ce priveşte modul de obţinere a finanţărilor în cursul anului 2008. Controalele au avut la bază prevederile din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, şi calendarul misiunii de control pe anul 2009, aprobat de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, precum şi cu notificarea misiunii de control.

La Partidul Democrat Liberal - Organizaţia Judeţeană Vâlcea, echipa AEP a constatat următoarele: în 2008, veniturile PD-L Vâlcea au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid 186.632 lei, donaţii 370.771 lei şi alte venituri provenind din dobânzi la depozite 3,5 lei. Echipa de control a recomandat Partidului Democrat Liberal Vâlcea ca organizarea şi conducerea contabilităţii să se desfăşoare conform OMF nr. 1969/2007 şi întocmirea situaţiilor ce trebuie înaintate Autorităţii Electorale Permanente, conform prevederilor Legii nr. 334/2006.

La Partidul Conservator – Filiala Judeţeană Vâlcea s-a efectuat controlul privind finanţarea activităţii partidului pentru anul 2007. Astfel, echipa AEP a constatat că veniturile Partidului Conservator – Filiala Judeţeană Vâlcea au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid 6.157,84 lei, donaţii de la o persoana juridică în cuantum de 937,48 lei. Nu au fost constatate abateri cu caracter financiar-contabil.

În perioada septembrie-octombrie 2009, AEP a efectuat controlul finanţării Partidului Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Vâlcea pentru anul 2008. S-a descoperit cu această ocazie că veniturile PSD Vâlcea au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 509.607,14 lei, donaţii persoane juridice în sumă de 24.395,7 lei, alte venituri provenite din dobânzi bancare în sumă de 333 lei. Echipa de control a recomandat Partidului Social Democrat Vâlcea ca organizarea şi conducerea contabilităţii să se desfăşoare conform OMF nr. 1969/2007 şi întocmirea situaţiilor prevăzute de Legea nr. 334/2006. Se ştie că, la PSD Vâlcea, donaţiile unor firme către partid sunt mult mai mari, iar faptul că nu sunt evidenţiate în acte ne dă bănuiala că preşedintele Ion Cîlea şi secretarul Dumitru Persu şi-au băgat în buzunar o parte din aceşti bani.

În perioada 30 martie – 9 aprilie 2009, Autoritatea Electorală Permanentă a verificat modul de finanţare a Partidului România Mare Vâlcea pentru anul 2008. S-a constatat că veniturile PRM Vâlcea au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 3.833 lei, şi donaţii provenind de la persoane fizice în sumă de 1.500 lei. Echipa de control a recomandat Partidului România Mare Vâlcea să utilizeze formularele pentru cotizaţii, donaţii şi alte venituri conform Hotărârii de Guvern nr. 749/2007 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe