Comisarul ÔÇô miner Nicolae Sărdărescu, mazilit de la şefia Poliţiei Vâlcea

miercuri, 18 noiembrie 2009

S-a întâmplat cum am anticipat: Cel mai scurt mandat de inspector şef

Comisarul – miner Nicolae Sărdărescu, mazilit de la şefia Poliţiei Vâlcea

• noul şef al IPJ Vâlcea este comisarul şef Eugen Neaţă

Tiberiu Pîrnău
Poliţistul – miner, Nicolae Sărdărescu, a fost mazilit marţi, 17 noiembrie, de la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Sărdărescu a avut cel mai scurt mandat de comandant din istoria IPJ Vâlcea. În aceste două luni, comisarul şef Sărdărescu nu a reuşit să se îndepărteze de factorul politic, care l-a propulsat în funcţie. Şeful poliţiei a urmat cu obedienţă şi fără crâcnire toate directivele primite de la preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea. Nicolae Sărdărescu nu a reuşit să fie echidistant în relaţia cu partidele politice, înclinând balanţa în mod evident în favoarea PSD.

În scurtul său mandat Sărdărescu a reuşi să fie în centrul mai multor scandaluri mediatizate de „Ziarul de Vâlcea“, cum ar fi: interceptarea telefoanelor duşmanilor politici şi din presă ai lui Ion Cîlea, de către structura vâlceană a DGIPI; promovarea în funcţia de inspector şef fără a avea studiile necesare unei asemenea demnităţi; susţinerea de către finul din MAI, chestorul Făinişi; implicarea în muşamalizarea incidentului de la alegerile locale din comuna Guşoeni, când şeful de post din localitate a fost strâns de gât de către preşedintele PSD Vâlcea; ameninţarea ziariştilor, care „au îndrăznit“ să scrie despre averea sa realizată în mod dubios, că „se va ocupa de ei“ după această campanie electorală.

Marţi, 17 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în prezenţa chestorului de poliţie Ion Căbulea, inspector general adjunct al Poliţiei Române, comisarul şef de poliţie Eugen Neaţă, adjunct al Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor a fost împuternicit pe o perioadă de trei luni să îndeplinească atribuţiile specifice funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
   
De asemenea, subcomisarul de poliţie Ion Matei, şeful Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, a fost desemnat, prin Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, să îndeplinească atribuţiile specifice funcţiei de adjunct al Inspectorului Şef (cu atribuţii pe linie de ordine publică).

Control al MAI

În urmă cu două săptămâni, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea s-a aflat o echipă mixtă de la Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Inspectorii de la Bucureşti au venit la IPJ Vâlcea pentru a verifica activitatea comisarului şef Nicolae Sărdărescu, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Echipa de control ministerială a fost la Râmnicu Vâlcea în urma unor sesizări venite de la structuri MAI. Chiar şi prefectul judeţului, Petre Ungureanu, a depus o sesizare imediat după desfăşurarea alegerilor locale parţiale din comuna Guşoeni, unde mai mulţi oameni şi politicieni au reclamat diverse abuzuri şi încălcări ale legislaţiei, fără ca şeful IPJ Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, să ia vreo măsură în acest sens.

Într-o altă sesizare se arăta că nu s-au respectat toate condiţiile legale atunci când s-a organizat concursul pentru ocuparea fotoliului de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, concurs care a avut loc la începutul lunii septembrie. Controlul a evidenţiat mai multe carenţe în activitatea comisarului şef Nicolae Sărdărescu, fapt ce a dus la suspendarea acestuia din funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe