Comedia ÔÇ£Amintiri din Epoca de Aur”, la cinematograf în Râmnicu Vâlcea

duminică, 8 noiembrie 2009

Comedia “Amintiri din Epoca de Aur”, la cinematograf în Râmnicu Vâlcea

Cinci luni dupa premiera mondiala de la Cannes, filmul Amintiri din Epoca de Aur ajunge si in Ramnicu Valcea. Pelicula va rula sub forma a doua filme separate, care vor fi proiectate in cinematograf la distanta de cinci saptamini. Prima parte a filmului: Amintiri din Epoca de Aur 1 : Tovarasi, frumoasa e viata!, va putea fi vazuta incepind din 6 Noiembrie la Cinema Ostroveni iar partea a doua, Dragoste in timpul liber, va incepe din 11 Decembrie, la acelasi cinematograf.

Amintiri din epoca de aur ecranizeaza cele mai comice legende urbane romanesti din anii 80 si pina azi si este un film colectiv scris si produs de Cristian Mungiu si regizat impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.
Prima parte din seria Amintiri - 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, distinsa cu Palme d'Or la festivalul de film de la Cannes, a adus in salile din Romania peste 90 000 de spectatori.

“Amintiri din Epoca de Aur e un film atipic”, ne-a declarat Mungiu. “E un fel de ecranizare a acelor povesti de tinerete pe care ti le amintesti pe la unu noaptea stind de vorba la un pahar cu vreun prieten. Sint povesti colective, nu personale, povesti care circulau din gura in gura si despre care intotdeuna cel care le zicea jura ca sint adevarate si s-au intimplat la el in judet. In mod natural, povestile astea trebuiau spuse pe mai multe voci – caci mai importante decit filmele in sine vor fi, pentru cei care o sa mearga sa le vada, propriile lor amintiri pe care Amintirile din Epoca de Aur li le vor declansa.”

Filmul a fost prezentat in luna mai la Cannes, selectat fiind pentru sectiunea Un certain regard, apoi a deschis cinci festivaluri internationale de film si a participat la cel putin alte zece. “Amintiri din Epoca de Aur” a fost vindut deja in peste 25 de tari.
Trailerul filmului, fotografii si multe alte informatii despre film si regizori sunt disponibile pe www.amintiridinepocadeaur.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe