O cisternă cu 22 de tone de metanol s-a răsturnat pe DN 7

miercuri, 7 octombrie 2009

O cisternă cu 22 de tone de metanol s-a răsturnat pe DN 7

Circulaţia pe Valea Oltului, blocată, miercuri dimineaţă, în zona localităţii vâlcene Corbu, unde s-a răsturnat o cisternă încărcată cu 22 de tone de metanol, a fost reluată pe o singură bandă, iar potrivit Poliţiei nu există pericol de explozie.
La ora transmiterii acestei ştiri, traficul fusese reluat pe o bandă, desfăşurându-se alternativ, sub supravegherea agenţilor de la Poliţia Rutieră Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, Diana Smărăndoiu, pompierii militari şi-au dat acordul pentru reluarea circulaţiei pe o singură bandă deoarece nu există pericol de explozie.

"Cisterna încărcată cu 22 de tone de metanol s-a răsturnat pe un singur fir de circulaţie, deci permite circulaţia pe cealaltă bandă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au confirmat că nu există scurgeri de metanol din cisternăşi că nu există pericol de explozie, iar în zonă este aşteptată o macara de mare tonaj care să repună pe roţi cisterna", a declarat subinspector Diana Smărăndoiu.

Aceasta a precizat că în urma accidentului şoferul cisternei a fost rănit uşor şi a fost transportat cu o ambulanţă la un spital din Râmnicu Vâlcea.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au anunţat că nu sunt scurgeri de metanol şi că au existat scurgeri de antigel şi motorină din cisternă, care au fost îndepărtate.

Cisterna încărcată cu metanol şi înmatriculată în Slovacia s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.15, în localitatea vâlceană Corbu, la kilometrul 209+900 al DN 7, într-o curbă la dreapta, iar în urma accidentului traficul rutier a fost complet blocat.
 

                                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe