Fiscul vinde pe bucăţi Staţiunea de Cercetare pentru Viticultură Drăgăşani

duminică, 18 octombrie 2009

• În dosarul de executare silită nr. 169/2008,

Fiscul vinde pe bucăţi Staţiunea de Cercetare pentru Viticultură Drăgăşani

Zilele trecute, Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani, Serviciul Colectare, Executare Silită Persoane Fizice şi Juridice, a dat publicităţii anunţul privind organizarea celei de-a treia licitaţie pentru vânzarea bunurilor aparţinând debitoarei Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Drăgăşani, în dosarul de executare silită nr. 169/2008. Licitaţia va avea loc în data de 27 octombrie 2009. Faţă de precedentele licitaţii, Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani scoate la vânzare şi active din cadrul staţiunii, în valoare totală de circa 3 miliarde lei vechi.

Printre altele, se vor vinde următoarele bunuri aparţinând Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Drăgăşani: seră biologică, microcentrală pe gaz, maşini de stropit, maşini de etichetat ce includ şi dispozitive de închidere capsule, grup de aplicare banderole, etc. O altă societate din domeniul producerii şi comercializării vinului din Drăgăşani are de ani de zile probleme. Este vorba de SC Vinalcool SA Drăgăşani, unde creditorii s-au hotărât să iasă la suprafaţă şi să solicite achitarea sumelor datorate de întreprindere.

Unul dintre marii creditori este statul, care, an de an, plasa SC Vinalcool SA pe locuri fruntaşe în lista datornicilor la bugetul de stat. În acest sens, creditorii au decis să ceară în instanţă lichidarea şi falimentul societăţii, pentru a trece la valorificarea activelor din patrimoniul societăţii. Firma Nick SRL din Craiova a fost desemnată de judecătorul sindic să se ocupe de „executarea” activelor SC Vinalcool SA. În luna mai 2008, lichidatorul judiciar din Craiova a dat publicităţii lista activelor funcţionale ale întreprinderii din Drăgăşani care vor fi vândute la licitaţie. Valoarea totală a celor zece active a fost de 500.000 lei. Astfel, au fost scoase la mezat Secţia Horezu, Sediu şi Sector Uzină Drăgăşani, Secţia Combinat Drăgăşani, Centrul Şirineasa, Centrul Berbeşti, Centrul Bălceşti, Centrul  Lădeşti, Centrul Fârtăţeşti, Centrul Amărăşti, şi Centrul Guşoieni.

Tot în data de 27 octombrie 2009, Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani va organiza o altă licitaţie pentru vânzarea unor cantităţi de vin realizate în cadrul Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Drăgăşani, valoarea totală ridicându-se la circa 8 miliarde lei vechi. Astfel, se vor vinde următoarele: vin alb recolta 2008, vin alb recolta 2008 inox 2, vin alb recolta 2008 izoterma 11, vin roşu recolta 2008 inox 3, vin roşu recolta 2008 inox 4 condiţionare, şi vin roşu recolta 2008 polstif. În luna martie a acestui an, Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani, Serviciul Colectare, Executare Silită Persoane Fizice şi Juridice, a organizat o altă licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea unor bunuri ale Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Drăgăşani.

Licitaţia a avut loc la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Drăgăşani, în dosarul executare silită nr. 169/2008. În total, s-au scos la licitaţie circa 220.000 de litri de vin vrac din aproape toate soiurile, unele dintre ele apreciate şi recunoscute pe plan internaţional. Cu toate acestea, Finanţele Publice au decis vânzarea unor astfel de vinuri de viţă nobilă la preţuri derizorii: spre exemplu, circa 500 de litri de vin din recolta din anul 2001 au fost vânduţi cu numai 1,9 lei/litrul. Acesta a fost şi cel mai mare preţ solicitat de Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani, întrucât la celelalte soiuri de vin se cere un preţ mediu de circa 0,9 lei/litrul. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe