Centrala Ciunget va fi repornită luna viitoare

miercuri, 21 octombrie 2009

Retehnologizare pe final:

Centrala Ciunget va fi repornită luna viitoare

Centrala Hidroelectrica Ciunget va fi repornită la începutul lunii viitoare, respectând astfel graficul stabilit de specialişti, după ce fusese oprită pentru retehnologizare şi modernizare, proces realizat pentru prima dată de la punerea sa în funcţiune, din anii 70.

Lucrări în grafic

Astfel, hidroagregatul 3 va fi repornit la data de 1 noiembrie, ca urmare a reumplerii lacului de acumulare Vidra, lucrările de montare ale celor două vane care au făcut obiectul procesului de retehnologizare intrând în linie dreaptă. Procesul de modernizare a hidroagregatului numărul 2 urmează să fie finalizat abia în luna februarie a anului viitor, când acesta va fi pus de altfel în funcţiune. „Suntem şi aici în grafic.

Nu ne permitem nici o întârziere de la termene. Este cea mai mare lucrare de reparaţii la o hidrocentrală de pe râurile interne”, a declarat Ion Sima, directorul Societăţii Hidroelectrica, Filiala Vâlcea. Principalele lucrări cuprinse în proiectul de modernizare se referă la retehnologizarea hidroagregatelor 1, 2 şi 3 şi a instalaţiilor proprii aferente, înlocuirea transformatoarelor şi a autotransformatorului de 150 MVA, înlocuirea instalaţiilor electrice din subteran şi suprateran, reabilitarea instalaţiilor comune ale centralei, precum şi instalarea unui sistem modern de protecţii, comandă, control şi monitorizare.

Retehnologizare cu 80 de milioane de euro

Valoarea contractului de retehnologizare a hidrocentralei Ciunget este de aproape 80 de milioane de euro şi este finanţat de Banca Mondială, printr-un credit care acoperă aproximativ 75% din valoarea lucrărilor, restul banilor fiind suportaţi de SC Hidroelectrica SA din surse proprii. Hidrocentrala Lotru - Ciunget a fost pusă în funcţiune în anul 1972 şi, până în anul 2009, a produs peste 26.000.000 MWh pentru sistemul energetic naţional, cele trei hidroagregate de 170 MVA cumulând fiecare peste 500.000 de ore de funcţionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe