Băsescu: Partidele să îşi asume guvernarea, nu este potrivit un guvern de tehnocraţi

miercuri, 14 octombrie 2009

Băsescu: Partidele să îşi asume guvernarea, nu este potrivit un guvern de tehnocraţi

Preşedintele Traian Băsescu a cerut partidelor, la Cotroceni, să se gândească să-şi asume guvernarea pentru că un guvern de tenhocraţi nu este potrivit în contextul în care democraţia din România este certă.

Şeful statului a menţionat că a avut în cursul zilei de marţi consultări cu partidele care "au avut timp" şi că a considerat că este bine ca miercuri să aibă o întâlnire cu toate partidele, simultan, pentru a desprinde primele concluzii. El a precizat că, din punctul său de vedere, procedura constituţională a consultărilor partidelor de către preşedinte a fost îndeplinită.
Băsescu a arătat că din discuţii se desprind două concluzii. Prima ar fi că partidele optează pentru un prim-ministru indepenedent sau "cât mai independent cu putinţă", iar a doua că s-ar dori un guvern de tehnocraţi cu mandat limitat.
"Nu cred în valabilitatea unui guvern de tehnocraţi", a spus Băsescu, menţionând că democraţia din România nu mai este la nivelul anilor '90.

"România nu mai este cu democraţia la nivelul începutului anilor '90, când tehnicienii să-şi asume responsabilităţi pentru politicienii care stau în spate şi o fac pe păpuşarii cu indicaţii serioase. Nu pot accepta ideea că se desemnează un guvern pentru două luni. România nu poate intra încă o dată în instabilitate", a declarat Traian Băsescu.

El a spus că propunerea sa este ca partidele să-şi asume guvernarea.

"Nu puteţi merge pe varianta: punem nişte tehnocraţi. Ce tehnocrat serios ar accepta să se aşeze în guvern pentru o lună şi jumătate, după care să vină politicienii sa spună: «băieţi acum e timpul să plecaţi, v-am folosit şi...». Cred că niciun tehnocrat de marcă nu va accepta un asemenea compromis. Partidele trebuie să reflecteze la asumarea guvernării într-o perioadă în care situaţia economică riscă să se degradeze"", a adăugat şeful statului.

Băsescu a opinat totodată că apariţia unui guvern despre care toată lumea să aprecieze că este manipulat, cu miniştri care nu au suficientă autoritate, este riscantă. (www.mediafax.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe