Viceprimarul din Bălceşti, Ion Beiu, aranjează licitaţii de miliarde de lei

duminică, 20 septembrie 2009

Omul preşedintelui PSD, Ion Cîlea,

Viceprimarul din Bălceşti, Ion Beiu, aranjează licitaţii de miliarde de lei

• Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus reevaluarea ofertelor în cazul unei licitaţii pentru extinderea reţelei de canalizare la Valea Mare, cu o valoare de 35 miliarde lei vechi

Tiberiu Pîrnău

Licitaţie cu cântec la Valea Mare! Primăria localităţii vâlcene a organizat în luna august a anului în curs licitaţia pentru extinderea reţelei de canalizare. Valoarea investiţiei de peste 35 miliarde lei vechi a atras 14 societăţi de construcţii din judeţele Vâlcea, Olt, Argeş şi Bucureşti. La prima strigare, licitaţia a fost câştigată de societatea SC Sistem SRL, din Pitesti. Funcţionari din interiorul Primăriei Valea Mare ne-au informat că societatea argeşeană a fost agreată şi „încurajată“ de comisia de adjudecare, al cărei preşedinte a fost numit în mod surprinzător pesedistul Ion Beiu, viceprimarul localităţii...Bălceşti.

Primarul din Valea Mare, Constantin Briceag, a primit un ordin în acest sens chiar de la preşedintele PSD Vâlcea şi al Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. „Omul preşedintelui“ Ion Beiu a lucrat şi caietul de sarcini, existând suspiciunea că acesta are preferinţe personale şi obligaţii politice în rândul constructorilor participanţi la licitaţia cu bani publici. Societăţile SC Electronics SRL, S.C. Govora SA, SC Protectchim SRL, S.C. Grup Primacons S.R.L., S.C. Ghecon Construct S.R.L  au depus, imediat după aflarea rezultatului, contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, prin care au denunţat modul defectuos în care a fost organizată licitaţia la Valea Mare.

CNSC a dat dreptate celor cinci societăţi şi a dispus reevaluarea ofertelor, prin decizia nr. 4498 din data de 04.09.2009: „Obligă autoritatea contractantă (Primăria Valea Mare) ca, în termen de 15 zile, să procedeze la clarificarea şi reevaluarea ofertelor în conformitate cu prevederile documentaţiei de atribuire şi dispoziţiile legale în vigoare în materia achiziţiilor publice. În acelaşi termen, autoritatea contractantă va informa ofertanţii despre rezultatul reevaluarii ofertelor cu respectarea dispoziţiilor Sectiunii a 5-a din OUG nr. 34/2006.“

Comisia a dat dovadă de incompetenţă

Cu alte cuvinte, o instituţie prestigioasă, precum CNSC a confirmat faptul că membrii comisiei de licitaţie, organizată la nivelul Primăriei Valea Mare, au dat dovadă de o incompetenţă crasă. Întrebăm şi noi, nu dăm cu parul: În acest caz nu ar trebui ca primarul Constantin Briceag să dispună schimbarea componenţei comisiei, care a dat cu bâta în baltă sau cel puţin a preşedintelui Ion Beiu, personaj controversat în zona de sud a judeţului? Comisia de la Primăria Valea Mare a prezentat argumente de Gâgă în încercarea de a elimina de la licitaţie ofertele cele mai bune: „S-a venit cu preţuri exagerat de mici.“ Aşa că i-au ales pe cei cu preţuri...exagerat de mari. Mare e grădina Domnului!

Ion Beiu nu este la prima ispravă de acest gen. În anul 2008 a fost preşedinte al comisiei de licitaţie la lucrarea „extindere alimentare cu apă şi canalizare“ în localitatea Bălceşti. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Caracal – Olt, care avea o ofertă financiară net inferioară celorlalte societăţi participante. Se pare că patronul respectivei societăţi era un prieten apropiat al lui Beiu. Documentăm în continuare activitatea de stăpân al banului public, desfăşurată cu sârg de viceprimarul din Bălceşti în ultimii ani.    
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe