Sparle si soparle

duminică, 6 septembrie 2009

Sparle si soparle

• Mai mulţi tineri din Vâlcea ai fabricii de studenţi de la Universitatea Spiru Haret au ales calea „exilului”, preferând să-şi continue studiile şi să dea licenţa la o instituţie de învăţământ superior acreditată şi credibilă. Astfel că pierderile lui Bondrea la USH sunt duble: înscrieri foarte puţine şi migraţii masive de studenţi către alte universităţi din Vâlcea sau din ţară.

• Ionela Bîcă a prealuat frâiele Inspectoratului Social Regional Sud Vest Oltenia de câteva săptămâni, însă a avut nevoie de o „reclamă” astfel că a apelat la presă pentru a-i mediatiza activităţile de la instituţie. Chiar dacă are atribuţii identice cu ale altor instituţii de control din domeniul social, fosta asistentă socială de la Primăria Câineni (pe vremea lui Nicolae Fetelea) vrea să dea impresia că se preocupă de problemele handicapaţilor din Vâlcea. Multiplele nereguli descoperite la Primăria Bujoreni de instituţia nou creată nu s-au soldat, aşa cum era normal, şi cu măsuri coercitive ferme din partea Ionelei Bîcă.

• În urma apariţiei articolului cu Aurel Vlădoiu – bulibaşa din Colegiul Horezu, am primit de la un cititor următorul mesaj: „Să ne spună domnul Vlădoiu cum se face că şi-a construit ditamai palatul lângă Episcopie, dar lui conturile nu i-au scăzut. Oare este un alchimist? Să-l întrebaţi pe Vlădoiu şi de afacerile cu Marius Ţiganul?”. Sigur îl vom întreba pe deputatul PSD la Festivalul Ţiganilor de la Costeşti, de marţi, 8 septembrie.

• Cristian Buican a fost prezent la sfârşitul acestei săptămâni în localităţile cu primari liberali Galicea şi Stoileşti. Candidatul la preşedinţia PNL Vâlcea şi-a epuizat toate argumentele în încercarea sa de a-i determina pe edilii Năfliu şi Obogeanu să-şi îndrepte voturile spre el în data de 27 septembrie.

• Marian Stoica, directorul Maternităţii, este originar din comuna Goleşti şi tocmai de aceea insistă pe lângă primarul Şerban să i se asfalteze drumul până la poarta părintească.

• Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, nu dă doi bani pe sistemul sanitar din judeţ. Dacă i-ar păsa cât de puţin de sănătatea vâlcenilor, preşedintele Cîlea ar adopta o altă atitudine faţă de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Puţini vâlceni cunosc faptul că Spitalul Judeţean se află din punct de vedere administrativ în ograda Consiliului Judeţean (clădirea şi terenul aparţin CJ), instituţie care ar trebui să suporte cel puţin cheltuielile spitalului privitoare la utilităţi (consum de apă rece, apă caldă, gaze şi energie electrică), aşa cum se întâmplă în alte judeţe. Acestea sunt problemele adevărate ale judeţului, domnule Cîlea, nu plimbările inutile pe coclaurii judeţului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe