Secretarul de stat Făinişi vrea să îşi pună naşul, şef peste poliţiştii vâlceni

duminică, 13 septembrie 2009

Comisarul şef Nicolae Sărdărescu şi-a pus „pilele“ în mişcare

Secretarul de stat Făinişi
vrea să îşi pună naşul,
şef peste poliţiştii vâlceni

• Iată pe cine susţine preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie: Nicolae Sărdărescu,  un om cu o pregătire profesională subţire, personaj răzbunător, care solicită mereu la MAI controale şi verificări cu ţintă împotriva poliţiştilor cu-adevărat profesionişti din cadrul instituţiei, pe care nu-i are la inimă. De când este adjunct al şefului IPJ Vâlcea, Nicolae Sărdărescu a demonstrat că are un stil rigid de conducere şi menţine o stare tensionată în cadrul Poliţiei Vâlcea.

Se ştie că marţi, 15 septembrie 2009, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor va avea loc concursul pentru ocuparea postului de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, după demisia din această funcţie a lui Florian Marin. Până la termenul legal, s-au înscris în concurs două persoane: Eugen Neaţă, adjunctul şefului Poliţiei Municipale Râmnicu Vâlcea, şi Nicolae Sărdărescu, adjunctul şefului IJP Vâlcea. Până aici nimic anormal.... Numai că la o atentă privire asupra condiţiilor de concurs şi a aranjamentelor de culise, poţi deduce foarte uşor că Nicolae Sărdărescu are un „înger păzitor” atât la Ministerul de Interne cât şi la Partidul Social Democrat (PSD) Vâlcea, pentru a câştiga fără emoţii şefia IPJ Vâlcea.

Noul şef al Poliţiei Vâlcea, miner cu master la „Spiru Haret“

Dacă stai să consulţi site-ul Poliţiei Vâlcea, poţi descoperi că Nicolae Sărdărescu are un curriculum vitae foarte sărac şi foarte subţire. Până să se angajeze în cadrul Poliţiei (în anul 1994), Nicolae Sărdărescu strângea cărbuni cu lopata la Mina Copăceni (de subteran) din cadrul Exploatării Miniere Berbeşti. În 1993, s-a angajat inspector evaluator la Banca Dacia Felix, care datorită managementului „performant” a dat faliment numai după câteva luni. După ce a parcurs în numai 12 ani toate ierarhiile din Poliţie, Nicolae Sărdărescu ajunge în martie 2006 adjunct al şefului IJP Vâlcea, şi după ce dăduse un masterat la fabrica de studenţi a lui Aurelian Bondrea de la Universitatea Spiru Haret Vâlcea.

Nicolae Sărdărescu se poate considera „norocos”: trei membri importanţi ai Comisiei de examinare din Ministerul de Interne sunt buni prieteni: Cristian Făinişi, secretarul de stat din MAI şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Bujor Florescu, şi chestorul Doru Dumitrescu, adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI. În cazul lui Cristian Făinişi, coincidenţele continuă atunci când afli că acesta a făcut pasul către Poliţie exact în acelaşi an cu Nicolae Sărdărescu (1994), iar în plus secretarul de stat din MAI este... finul aceluiaşi Sărdărescu. Doru Dumitrescu a fost un aliat permanent al lui Nicolae Sărdărescu în ultimii trei ani, întrucât primul dintre ei venea mereu la Poliţia Vâlcea pentru a găsi nod în papură la adversarii lui Nicolae Sărdărescu.

Sărdărescu, un om rigid şi răzbunător

Tot pentru a-l avantaja pe Nicolae Sărdărescu la concursul din 15 septembrie, cei din Ministerul de Interne au dat publicităţii condiţiile de concurs în data de 3 septembrie, iar ultima zi de înscriere era... 4 septembrie 2009. Anunţul a fost postat doar pe Internet, cu dedicaţie specială pentru Nicolae Sărdărescu. În acest fel, prietenii lui Nicolae Sărdărescu din cadrul MAI au dezavantajat alţi ofiţeri de poliţie profesionişti din Vâlcea, care, poate, ar fi vrut să se înscrie la concurs. Tot pentru a pune piedici celorlalţi contracandidaţi ai lui Nicolae Sărdărescu, experţii din Ministerul de Interne au alcătuit o bibliografie de concurs ce se întinde pe circa 6.000 de pagini şi care trebuie parcursă în mai puţin de zece zile.

Mai mulţi colegi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea îl descriu pe Nicolae Sărdărescu ca un om răzbunător, care solicită mereu la MAI controale şi verificări cu ţintă împotriva poliţiştilor cu-adevărat profesionişti din cadrul instituţiei pe care nu-i are la inimă. De când este adjunct al şefului IPJ Vâlcea, Nicolae Sărdărescu a demonstrat că are un stil rigid de conducere şi menţine o stare tensionată în cadrul Poliţiei Vâlcea. În cei trei ani de adjunct al şefului IJP Vâlcea, Nicolae Sărdărescu a condus din umbră destinele Poliţiei Judeţene întrucât Florian Marin stătea mai mult prin concedii sau cursuri de specializare în ţară şi străinătate. În plus, Nicolae Sărdărescu a promovat în fruntea IJP Vâlcea numai oameni slab pregătiţi, iar pe ceilalţi subordonaţi îi ameninţa mereu cu sancţiuni sau alte măsuri disciplinare. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe