Reducerile de sezon, în atenţia OPC Vâlcea

duminică, 20 septembrie 2009

Reducerile de sezon, în atenţia OPC Vâlcea

Recentele controale ale reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vâlcea au scos la iveală mai multe nereguli în magazinele care practică reduceri la produsele de îmbrăcăminte şi încălţăminte de vară. În urma controalelor, un magazin din Râmnicu Vâlcea a fost închis temporar şi au fost aplicate amenzi în valoare de 13.000 de lei. Controalele comisarilor OPC Vâlcea continuă.

Nouă operatori economici au fost verificaţi, iar în opt cazuri s-au constatat abateri. În câteva cazuri, pe lângă amendă, s-a luat şi măsura opririi temporare de la comercializare a produselor textile şi de încălţăminte, în valoare de 231.565 de lei. Principalele abateri constatate de comisarii vâlceni sunt expunerea la comercializare a produselor textile sub forma "promoţie 2+1 gratis"; informarea incorectă a consumatorilor, neafişarea perioadei de debut şi a celei de sfârşit a soldării, iar pe etichetele cu elementele de identificare - caracterizare nu era menţionată corect valoarea respectivului produs.

Reprezentanţii CJPC Vâlcea susţin că vâlcenii trebuie să fie atenţi cum abordează astfel de promoţii, „În momentul achiziţionării unui produs supus reducerilor de sezon, vâlcenii ar trebui să verifice dacă este afişat preţul nou în mod vizibil şi dacă acesta are toate informaţiile necesare pe etichetă”, a declarat Laura Dinţoi, director coordonator al CJPC Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe