Râmnicenii amendaţi, trimişi la muncă pe stradă

miercuri, 2 septembrie 2009

Râmnicenii amendaţi, trimişi la muncă pe stradă

• Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a găsit o soluţie pentru cei care încalcă legea şi nu îşi plătesc amenzile: să muncească în folosul comunităţii

 Cetăţenii care vor fi prinşi pe picior greşit pot alege să muncească în folosul comunităţii, fără să mai fie nevoiţi să plătească sancţiunea aplicată. Varianta aceasta îi va scăpa de corvoada plăţii unor amenzi. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea sunt convinşi că  soluţia propusă este cea mai bună variantă. Astfel, râmnicenii care nu îşi vor plăti în termen de 30 de zile amenzile vor participa la igienizarea şi curăţirea oraşului.

În funcţie de valoarea amenzii aplicate, râmnicenii pot muncii între 50 şi 300 de ore în folosul comunităţii. Primăria a luat deja decizia ca cei care vor opta să muncească pe domeniul public să fie trimişi la Secţia de Curăţit Căi Publice. Rămâne de văzut însă dacă Primăria va găsi şi cadrul legal pentru a aplica o asemenea prevedere, în condiţiile în care nici poliţiştii nu pot aplica o asemenea iniţiativă, deoarece, printr-o decizie a Curţii Constituţionale o astfel de măsură este considerată neconstituţională.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe