Pseudojurnalistul Constantin Tanislav a devenit inamicul public nr. 1 al vâlcenilor

duminică, 27 septembrie 2009

• Prin atacurile nebune la adresa SC Oltchim SA,

Pseudojurnalistul Constantin Tanislav a devenit inamicul public nr. 1 al vâlcenilor

Nicu Trandafir

Fostul tinichigiu ce îndoia tablă ruginită prin actuala fabrică Vilmar SA Râmnicu Vâlcea, Constantin Tanislav, a dat-o iar în bară cu ziarul pe care se laudă că îl conduce. Săptămâna trecută, pe când îşi savura cafeaua aruncată de vreun şef de instituţie, ipochimenul şi-a şoptit în barbă că ar fi bine să încerce marea cu degetul pentru a vedea dacă directorul general de la SC Oltchim SA, Constantin Roibu, muşcă momeala. Astfel, la ordinul expres al lui Constantin Tanislav, o ziaristă cu statut de colaboratoare, a scris şi a titrat pe prima pagină din Info Puls următorul titlu: „Constantin Roibu închide combinatul Oltchim”.

Probabil că nimeni nu ar fi dat importanţă unei astfel de ştiri, având în vedere audienţa şi tirajul liliputan al ziarului respectiv, însă altele sunt datele problemei. În primul rând, titlul nu are nici o legătură cu articolul apărut în ziar. În al doilea rând, chiar directorul general Constantin Roibu recunoaşte că nu a dat nici un fel de declaraţii redactorului respectiv. În al treilea rând, aberaţia iese şi mai mult la iveală când analizezi titlul, pentru că managerul Constantin Roibu nu poate închide Oltchim nici dacă ar vrea.

De mai multe ori, directorul general de la SC Oltchim SA a rugat reprezentanţii presei locale să dea maximă atenţie ştirilor pe care le redactează despre situaţia de la combiantul chimic vâlcean. Intenţia directorului Constantin Roibu nu a fost de a încerca să pună botniţă presei locale, ci numai de a se face o selecţie riguroasă a materialelor şi a prezenta în mod real situaţia de la SC Oltchim SA. Un „articol” de genul celui apărut în Info Puls poate avea repercusiuni directe asupra activităţii SC Oltchim SA în următoarele moduri: acţionarul minoritar Petro Carbo Chem va pune la „dosarul acuzării” copii din acest ziar; investigaţia Comisiei Europene cu privire la acordarea unui sprijin financiar pentru SC Oltchim SA va lua o nouă turnură după ce inspectorii vor găsi (dacă vor căuta!) pe internet ziarul fostului tinichigiu de la Vilmar SA; băncile şi furnizorii vor fi mai reticente; bursa de valori va reacţiona rapid, iar preţul acţiunilor o poate lua în jos, etc.

Ani de zile, fostul vânzător de chiloţi de damă, Constantin Tanislav, a primit zeci de mii de euro de la SC Oltchim SA, sub forma unor contracte de publicitate. Acum, când societatea se află într-o situaţie grea şi are nevoie de sprijinul tuturor, acest Tanislav vine cu un articol care parcă vrea să zădărnicească toate eforturile directorului Constantin Roibu de relansare a activităţii şi de dezvoltare pe viitor. Este inadmisibil ca un fost turnător cu ştate vechi pe la Uzina de Utilaj Chimic (UZUC) să pună în pericol, prin incoştienţa sa, slujbele a mii de oameni şi să arunce o imagine negativă asupra presei locale. De aceea, Constantin Tanislav trebuie aruncat şi „şlefuit” în instalaţia de forjă a societăţii Vilmar SA! Metaforic vorbind.

Poziţia oficială a directorului Constantin Roibu:

În legătură cu articolul cu titlul „Constantin Roibu închide combinatul Oltchim”, apărut în cotidianul Info Puls în data de 24 septembrie 2009, directorul general Constantin Roibu a dorit să facă următoarele precizări: „Subsemnatul, Constantin Roibu nu am făcut nici o declaraţie cotidianului Info Puls şi nici altei publicaţii în care să anunţ că voi închide combinatul Oltchim sau să comentez că n-am fost ajutat de Guvern sau Preşedinţie. Consideraţiile personale ale redactorilor nu reprezintă punctul meu de vedere sau al conducerii Oltchim.

În nici un caz intenţia mea şi a managementului Oltchim nu este de a trimite oamenii acasă sau de a opri activitatea, ci să găsim soluţii pentru depăşirea problemelor actuale: integrarea cu Petrochimia Arpechim şi funcţionarea la capacitate a instalaţiilor într-un termen cât mai scurt posibil. Compania Oltchim a beneficiat în această perioadă dificilă de tot sprijinul Guvernului şi Preşedinţiei şi le mulţumim pe această cale.

Reaminitim că toate acţiunile şi declaraţiile legate de Oltchim sunt atent monitorizate de Comisia Europeană şi nu dorim să perturbăm procesul de analiză şi de decizie al Comisiei cu simple alegaţii personale ale unor ziarişti. Solicităm pe viitor atât redactorilor Info Puls cât şi altor ziarişti interesaţi de problematica Oltchim să «colecteze» informaţii legate de acest subiect numai de la persoanele autorizate ale companiei astfel încât consideraţiile personale ale presei despre acest subiect, să nu agraveze şi mai mult starea de fapt a societăţii. Solicit cotidianului Info Puls să dea dovada de verticalitate şi să desfacă contractul de muncă persoanelor vinovate de o asemenea eroare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe