Protestul magistraţilor continuă la Vâlcea

miercuri, 30 septembrie 2009

Protestul magistraţilor continuă la Vâlcea

Magistraţii vâlceni se alătură celorlalţi colegi din ţară la protest şi în această săptămână, după ce vineri, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Vâlcea s-a luat decizia de a nu renunţa la acţiunea de protest, ci de a o continua. Votul în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Vâlcea a fost unanim în favoarea continuării protestului, cu un mic amendament, în sensul soluţionării cazurilor declarate de lege urgente, restul fiind amânat până la data reluării activităţii. Mai mult, magistraţii vâlceni susţin că nu se vor implica nici în Birourile Electorale, iar la data de 6 octombrie se va întrerupe total activitatea, dacă până pe 5 octombrie nu vor fi soluţionate revendicările magistraţilor.

Totodată, în cadrul acestei şedinţe, s-a luat decizia ca, timp de două ore pe zi, între ora 9.00 şi 11.00, să fie deschis biroul de arhive şi registratură. „S-a decis restrângerea activităţii de judecată începând cu data de 21 septembrie 2009, în sensul că se vor amâna toate cauzele aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor având ca obiect măsurile preventive, cele referitoare la libertatea persoanei şi mandatele europene de arestare (în materie penală), respectiv cauzele având ca obiect ordonanţă preşedinţială privind  înapoiere/încredinţare/reîncredinţare/stabilire domiciliu minor, sistare lucrări, precum şi a cererilor de suspendare provizorie a executării silite şi a celor de suspendare a executării silite în materie fiscală (în materie civilă), soluţionarea incidentelor procedurale.

A fost restrânsă de asemenea activitatea cu publicul la compartimentele Arhivă - Registratură, în sensul primirii şi înregistrării doar a cererilor şi înscrisurilor transmise prin corespondenţă poştală sau electronică şi eliberării de certificate de grefă referitoare la cauzele menţionate mai sus şi a celor având ca obiect plângeri contravenţionale în materie rutieră”, a menţionat preşedinta Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Corina Ţuglui. Magistraţii cer în continuare, printre altele, demiterea ministrului justiţiei. La sfârşitul săptămânii trecute, Adunările generale din aproximativ 80% de instanţe din ţară au decis continuarea protestului. (A.V.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe