Podul de la Proieni, în pericol de prăbuşire

miercuri, 16 septembrie 2009

Semnal de alarmă tras de directorul Hidroelectrica, Ion Sima:

Podul de la Proieni, în pericol de prăbuşire

Deputatul Aurel Vlădoiu a adresat recent ministrului Radu Berceanu o interpelare care a vizat o situaţie semnalată de Ioan Sima, directorul Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Vâlcea. Este vorba despre podul de fier de la Proieni, care, de asemenea, e încadrat în categoria monumentelor istorice. „Acolo s-a construit un nou pod, dar problema este că cel vechi riscă să se prăbuşească în lacul de acumulare.

Putem să-l reparăm şi să-l înălţăm mai mult, sau să-l mutăm în altă parte, unde, bineînţeles, să fie vizibil şi să poată fi vizitat de turişti. Acest pod este unicat în lume şi ar fi păcat să-l pierdem. A fost făcut în 1899 de nişte specialişti francezi. Este o operă de artă. (…) Dacă nu se face nimic pentru a-l reabilita, pentru a-l conserva cumva, în maxim 6 luni nu va mai exista”, a mai subliniat parlamentarul.

Lucrări de mântuială la Mânăstirea Horezu

   
Deputatul PSD din Colegiul Horezu, Aurel Vlădoiu, i-a adresat ministrului Culturii, Teodor Paleologu, o interpelare, prin care atrage atenţia că lucrările de reabilitare executate anul trecut la Mănăstirea Horezu, au fost de proastă calitate. „Constructorul şi-a bătut joc. În loc să depărteze drenurile de zidurile mănăstirii, le-a apropiat, iar acum sunt pline cu igrasie. S-a făcut de mântuială şi trotuarul, iar de soclul bisericii nici nu mai vorbesc. Am cerut o anchetă în acest caz, dar cel mai mult mă interesează să se remedieze toate aceste lucruri.

Pe această temă, am avut un dialog şi cu Prea Sfinţia Sa Gherasim, care de altfel m-a rugat să intervin pentru a se clarifica situaţia. Am început cu această interpelare, dar sunt dispus să merg până în pânzele albe pentru a rezolva problemele generate din cauza nepăsării şi neprofesionalismului firmei care a executat lucrările de acolo… şi care va trebui să repare toate greşelile”, a mai spus parlamentarul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe