PD-L Vâlcea organizează excursii la Palatul Parlamentului

duminică, 13 septembrie 2009

PD-L Vâlcea organizează excursii la Palatul Parlamentului

La iniţiativa PD-L Vâlcea, un grup de 50 de persoane, membrii şi simpatizanţi ai democrat-liberalilor au vizitat Palatul Parlamentului, pe 12 septembrie.

Vizitatorii au fost interesaţi să afle cât mai multe lucruri despre una din cele mai impozante clădiri din lume, dar şi ce presupune activitatea de parlamentar, dorind să vadă şi sălile în care ţin şedintele aleşii noştri.

Adulţii şi copiii, deopotrivă, au fost impresionaţi de dimensiunile clădirii în ansamblu, a sălilor şi au făcut fotografii. Oamenii au putut să vadă printre altele, Sala Mică a Parlamentului (sau Sala Rosetti), construită ca o replică a sălii primului parlament al Principatelor Unite, Sala Bălcescu, Galeria Presei, astăzi gazdă a unei colecţii de tablouri dintre care câteva ale lui Sabin Bălaşa:
„ Prin această iniţiativă am dorit să oferim oamenilor posibilitatea de a vedea a doua clădire ca mărime din lume, dar am dorit să le oferim şi câteva ore de relaxare, pentru că o astfel de vizită este una plăcută.

La Palatul Parlamentului nu poţi să nu remarci covoarele, candelabrele bogate, coloanele ale căror superbe decoraţii urcă până în tavan sau draperiile lungi şi grele din mătase, cusute cu fir de aur. Deosebită este după părerea mea, Sala Iorga celebră prin marmura roz adusă de la Ruşchiţa, dar nici restul decoraţiilor nu sunt de neglijat. Având în vedere toate acestea, iniţiativa noastră a fost apreciată de cei cărora le-am oferit posibilitatea de a vedea Palatul Parlamentului. În plus, vrem să continuăm această iniţiativă” a declarat preşedintele PD-L Vâlcea Mircia Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe