|luni, ianuarie 24, 2022
  • Follow Us!

Oamenii legii, în acţiune de disciplinare a copiilor 

Oamenii legii, în acţiune de disciplinare a copiilor

Poliţiştii vâlceni au organizat zilele trecute o acţiune mai neobişnuită. Deranjaţi de faptul că mai mulţi minori blochează frecvent circulaţia jucându-se pe drumurile publice din două localităţi, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să treacă la sancţiuni, nu pentru ei, ci pentru părinţii care nu îi supraveghează. Scopul acţiunii a fost disciplinarea copiilor şi tinerilor din comuna Păuşeşti Măglaşi şi din satul Cheia al oraşului Băile Olăneşti care au un comportament neadecvat faţă de cetăţeni.

Trecătorii s-au plâns că aceştia desfăşoară jocuri sportive pe partea carosabilă a DN 64, se adună în grupuri, ori folosesc drumul public în mod necivilizat, deranjând prin atitudinea lor atât cetăţenii localităţii, cât şi conducătorii auto, în mare majoritate turişti din alte localităţi. Oamenii legii au urmărit timp de mai multe zile comportamentul copiilor. Poliţiştii au încercat mai întâi să aibă discuţii amiabile atât cu cei mici, cât şi cu părinţii, pentru a-i pune în temă în legătură cu disconfortul la care dau naştere pe drumurile publice.

Totul a  fost în zadar însă, aşa că oamenii legii au aplicat 25 de sancţiuni. Cinci dintre acestea au fost date pentru nesupravegherea minorilor, iar două pentru tulburarea liniştii publice. În această acţiune, reprezentanţii IPJ Vâlcea au mai reţinut trei permise auto şi două certificate de înmatriculare. „Părinţii au fost cei vizaţi, pentru că trebuie să îşi supravegheze minorii. Poliţiştii din Vâlcea vor continua acţiunile de acest gen şi în următoarea perioadă”, au afirmat surse oficiale din cadrul IPJ Vâlcea.

Leave a Response