Mircia Gutau: Ii rad pe incompetenti!

miercuri, 30 septembrie 2009

Mircia Gutău:

„ÎI RAD PE INCOMPETENŢI!“

S-a rupt Coaliţia. Miniştrii PSD şi-au anunţat demisia din Guvernul Boc

Petre Ungureanu, noul prefect al judeţului Vâlcea

Premierul a anunţat componenţa Guvernului Boc II. VEZI LISTA 

• Imediat ce se va sparge coaliţia PSD-PDL, preşedintele PD-L Vâlcea va impune doar specialişti la cârma instituţiilor publice
Coaliţia PSD-PDL este cu un picior în groapă. În acest context există toate şansele ca România să fie condusă, cel puţin până la alegerile prezidenţiale, de un Guvern exclusiv PD-L. Scoaterea PSD-ului de la guvernare presupune o schimbare totală şi în ceea ce priveşte funcţiile de conducere la instituţiile publice din judeţe.

Mircia Gutău, preşedintele PD-L Vâlcea, este foarte ferm în ceea ce priveşte noile numiri în posturi de conducere la instituţiile deconcentrate din judeţul Vâlcea: „Voi anula toate numirile făcute pe criterii politice, acolo unde oamenii nu sunt specialişti, ci doar politruci. În cel mai scurt timp voi face aceste schimbări.

Pâinea şi cuţitul sunt la noi în mâini. Vom avea Guvern PD-L! Voi impune la Vâlcea, în posturile de conducere, oameni competenţi, care provin din interior şi cunosc problemele instituţiilor respective. Voi merge pe mâna specialiştilor!“. În ceea ce priveşte protocolul de colaborare semnat pentru Consiliul Judeţean Vâlcea între PSD şi PD-L, Mircia Gutău a declarat că: „Deocamdată mergem împreună.

Nu am negociat nimic cu PNL-ul în această direcţie. În funcţie de cum vor înţelege cei de la PSD să-i trateze pe primarii noştri în perioada următoare, vom lua şi noi o decizie. Noi nu mergem la două capete, nu suntem bigami. Am bătut palma cu preşedintele PSD, Ion Cîlea, iar deocamdată nu sunt motive să rupem căruţa.“ – a mai precizat liderul PD-L Vâlcea. (T.P.)

Întreg grupul PSD demisionază, a anunţat Mircea Geoană. Miniştrii PSD au ajuns la Palatul Victoria pentru a-şi depune demisiile şi vor face declaraţii de presă în jurul orei 12:45.

S-a rupt Coaliţia. Miniştrii PSD şi-au anunţat demisia din Guvernul Boc

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că vina pentru actuala criză politică "de proporţii" îi aparţine lui Traian Băsescu, care l-a numit la Interne pe Vasile Blaga, şeful său de campanie.

Miniştrii PSD aveau demisiile scrise şi semnate încă de ieri. Liderii sociali-democraţi au anunţat miercuri că se retrag de la guvernaredacă  preşedintele Traian Băsescu semnează decretul de revocare din funcţie a lui Dan Nica. 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul pentru revocarea din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Dan Nica.  

Revocarea ministrului de Interne precum şi retragerea social-democraţilor vine după trei zile de criză politică, în care membrii Coaliţiei au avut poziţii diferite cu privire la demiterea lui Dan Nica, solicitată luni de premierul Emil Boc. Social-democraţii au continuat să-l susţină pe Nica şi au refuzat să facă o altă propunere pentru minister. 

Ministrul Dan Nica şi preşedintele Traian Băsescu au discutat miercuri seară timp de 10 minute la Cotroceni, şeful statului sugerându-i lui Nica varianta demisiei. Invitat apoi în emisiunea "Ora de Foc" de la Realitatea TV, ministrul Dan Nica a declarat că cel care trebuie să îşi dea demisia în acest moment este Emil Boc.

PETRE UNGUREANU, NOUL PREFECT AL JUDEŢULUI VÂLCEA Hotărâre privind încetarea exercitării temporare a funcţiei publice de prefectØ al judeţului Vâlcea de către domnul Grigorescu Remus.
 Hotărâre privind
Ø încetarea exercitării temporare a funcţiei publice de subprefect al judeţului Vâlcea de către domnul Ungureanu Petre.

Premierul a anunţat componenţa Guvernului Boc II. VEZI LISTA

Joi, 01 Octombrie 2009 19:30

"Puteam să aştept 15 zile cu miniştri demisionari PSD, am decis să pun capăt unei asemenea stări de incertitudine şi să avem în această perioadă de interimat miniştri care să fie responsabili de deciziile care vor fi luate. În intervalul celor 45 de zile urmează să ne prezentăm la Parlament pentru a obţine un vot pentru validarea noilor miniştri care vor fi propuşi în urma plecării de la guvernare a miniştrilor PSD", a explicat Emil Boc.

Astfel "În urma demisiei miniştrilor PSD, am decis, potrivit Contituţiei, să asigurăm, din rândul membrilor Guvernului, interimatul pentru o perioadă de maxim 45 de zile cu actuali membri ai Cabinetului", a spus Boc.

Imediat după declaraţia de presă, a început prima şedinţă a guvernului Boc II în care vor fi adoptate măsuri privind continuarea investiţiilor.

Traian Băsescu a semnat joi seară decretele de numire în funcţie a miniştrilor care vor asigura interimatul la fostele ministere PSD.

COMPONENŢA GUVERNULUI BOC II

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Justiţiei - Cătălin Predoiu

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei - Adriean Videanu

Ministerul Agriculturii şi Ministerul Transporturilor - Radu Berceanu

Ministerul Mediului şi Ministerul Turismului - Elena Udrea

Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor - Gheorghe Pogea

Ministerul IMM-urilor şi Ministerul Comunicaţiilor - Gabriel Sandu

Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Ministerul Tineretului şi Sportului - Sorina Plăcintă

Ministrul Apărării Naţionale - Mihai Stănişoară

Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Administraţiei şi Internelor- Vasile Blaga

Ministerul Culturii - Theodor Paleologu

Prim-ministru şi Ministerul Educaţiei - Emil Boc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe