Mircea Geoană va pierde voturi la Vâlcea din cauza lui Dumitru Persu

duminică, 27 septembrie 2009

Excludeţi mitocanul! Ziariştii critici la adresa PSD trimişi în suliţa lui Cîlea

Mircea Geoană va pierde voturi
la Vâlcea din cauza lui
Dumitru Persu

Tiberiu Pîrnău
Dumitru Persu, secretarul executiv al PSD Vâlcea, şi-a dat arama pe faţă la conferinţa judeţeană extraordinară, organizată sâmbătă, 26 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea. De la microfonul adunării pesediste, Persu a tunat şi a fulgerat împotriva presei, care nu cântă imnuri de slavă partidului celor trei trandafiri. Pesedistul îmbătrânit în rele a demonstrat încă o dată că are apucături comuniste, când vine vorba de libertatea de exprimare a presei.

În faţa celor peste 700 de membri de partid, secretarul executiv al PSD Vâlcea a jignit reprezentanţii presei judeţene şi centrale, pe care i-a şi ameninţat la modul cel mai ordinar. Hăhăielile sălii l-au stimulat şi mai mult pe bezmeticul Dumitru Persu, care se apropie, iată, cu paşi repezi de „cimitirul“ dinozaurilor politici.  Ziariştii vâlceni au reacţionat solidar şi i-au lăsat cu ochii-n soare la conferinţa de presă pe Liviu Dragnea, omul trimis de la centru să conducă lucrările conferinţei judeţene şi Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea.

Agenţia de Presă NewsIn a relatat despre evenimentul de la Râmnicu Vâlcea, care l-a avut ca erou negativ pe Dumitru Persu, un politician extrem de controversat:

Jurnaliştii din Vâlcea au boicotat, sâmbătă, conferinţa de presă a PSD, la care au participat Liviu Dragnea şi Nicu Bănicioiu, din cauza unor afirmaţii denigratoare la adresa lor, făcute în aceeaşi zi, în plenul Conferinţei extraordinare a PSD Valcea, de către un lider local.

În timp ce citea numele celor 273 de participanţi la Congresul extraordinar al PSD, programat pentru  2 noiembrie, Dumitru Persu, secretar executiv al Organizaţiei Vâlcea a partidului, a declarat, la microfon, în faţa a aproximativ 700 de oameni: „Din păcate, există şi o mass-media care ne critică mitocăneşte. O parte, pentru că asta le este sarcina. Se înfurie, li se închid ochii de frică, atunci cand văd culoarea roşie. Fac precum face taurul in arenele spaniole. Dar s-ar putea ca, in nesăbuinţa lor, repezindu-se împotriva PSD-ului şi împotriva culorii roşii, să intre în suliţa lui Ion Cîlea (preşedintele PSD Valcea şi al Consiliului Judeţean Valcea, n.r)“, informează corespondentul NewsIn.

Atât Liviu Dragnea şi Nicu Bănicioiu, aflaţi pe scenă, cât şi conducerea PSD Vâlcea, precum şi cei din sală, l-au aplaudat şi aprobat pe  Persu.

Întrebat de către jurnalişti  din ce motive a incurajat această atitudine, considerată jugnitoare şi ameninţătoare la adresa presei, Liviu Dragnea s-a scuzat: „Este o afirmaţie regretabilă pentru care eu îmi cer scuze în faţa dvs. De ce nu aţi reacţionat pe scenă? Încă o dată îmi cer scuze. Nu asta caracterizează PSD-ul“, a subliniat Dragnea.  Scuzele n-au fost, însă, acceptate, iar jurnaliştii au părăsit sala.

 Mitocan recidivist

Dumitru Persu nu este la prima ispravă de acest gen. Pesedistul a avut întotdeauna alergie la presa care nu este aservită partidului. La conferinţa de presă organizată de preşedintele PSD Mircea Geoană la Vâlcea, în luna august a acestui an, acelaşi individ a sărit calul când s-a răţoit la o ziaristă vâlceancă, adresându-i cuvinte injurioase. Supărat că Mariana Sima, ziaristă cu ştate vechi de la TV VL1, îi adresează lui Mircea Geoană întrebări de bun simţ, dar nu în ton laudativ, Dumitru Persu a şuierat printre dinţi: „Ce o f..te şi pe-asta grija!“ – au fost cuvintele aruncate cu mânie proletară de comunisto-pesedistul Persu, omul care pare încremenit în proiect în organigrama PSD Vâlcea. Iată cine sunt oamenii care conduc destinele Organizaţiei Judeţene a PSD Vâlcea!

Cine este peseditul Dumitru Persu? Un profitor lipsit de scrupule!

 Persu este acum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea şi secretar al Organizaţiei Judeţene a PSD - Vâlcea. A avut funcţii importante în PCR înainte de 1989, funcţii aproape inexplicabile pentru un individ, care spune cã a moştenit mii de hectare. Pãi dacã strãmoşii sãi erau boieri, cum naiba a avansat în PCR? Azi ne ocupãm doar de anii de dupã Revoluţie. Anii extrem de prosperi pentru Persu, care a obţinut fel de fel de salarii şi avantaje nemeritate.

O avere colosalã

Dumitru Persu spune cã a moştenit, împreunã cu fratele, aproape întreaga comunã natalã, Mãldãreşti. Acolo deţine 8.800 mp teren arabil, 20.400 mp pãşuni, 2.500 fâneţe şi 9.000 mp pãduri. Tot la Mãldãreşti deţine un teren construibil de 200 mp şi o casã în construcţie, cu o suprafaţã locuibilã de 100 mp. Familia pesedistului mai deţine douã apartamente cu suprafeţe de puţin peste 60 mp. În 2004, averea secretarului executiv al PSD Vâlcea a crescut cu 23.100 de euro, dupã ce a vândut unei firme argeşene un teren aflat în Râmnic. 

Mai are depozite bancare în euro şi dolari.

A fost angajat cu carte de muncã la BCR Vâlcea, acest lucru aducându-i un venit lunar de peste 2000 de dolari. Persu a investit atât în acţiuni la BCR (120 milioane de lei), cât şi la societãţile financiare, de asigurare şi leasing, sume modice, în valoare totalã de aproximativ 70 de milioane de lei. Veniturile familiei Persu au fost completate de cele obţinute de soţie, Magdalena Floriana, în calitate de fostã şefã al farmaciei din Spitalul Judeţean de Urgenţã , acţiuni în valoare de 15 milioane la SC Univers SA (obţinute la „cuponiadã”).

Pe lângã toate astea, indemnizaţiile pe care Dumitru Persu le încasa lunar în anii de glorie ai PSD-ului, de la SC Oltchim SA (46,5 milioane lei - în calitate de membru al CA) sau anual de la Consiliul Judeţean (54,9 milioane) par nişte mizilicuri. Pesedistul Dumitru Persu pare cel mai înstãrit consilier judeţean, mai bogat chiar şi decât fostul sãu şef pe linie de partid, ex-preşedintele CJ, Iulian Comãnescu.

Secretarul executiv al PSD Vâlcea şi-a aranjat şi cele două fiice cu posturi în instituţii care depind direct de Consiliul Judeţean. Una dintre ele lucrează pe un salariu frumuşel la APAVIL, societate din subordinea CJ, iar cealaltă este medic la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde tatăl său trage sforile să o impună director medical.

Incapabil să câştige lupte politice prin vot direct


Nimeni nu ştie exact câţi bani albi şi câţi bani negri a vehiculat Persu în calitate de preşedinte al Fundaţiei „A.I. Cuza”, fundaţie prin care PSD Vâlcea a primit sute de milioane ca donaţie pentru campaniile electorale trecute. Existã voci în partid, care spun cã aceşti bani nu au fost cheltuiţi cum trebuie şi cã nu toţi au servit partidului. Aici probabil va face luminã un organ de control dupã ce Persu nu va mai fi mare şi tare în PSD. Numai cã omul deşi a fost pensionat de la bancã şi are o avere din care poate trãi liniştit încã 50 de ani se agaţã de putere cu disperare poate tocmai pentru a avea puterea de a potoli controalele.

Dumitru Persu nu a câştigat niciodatã o funcţie prin vot direct. A pus mâna pe funcţii politice prin numiri sau prin voturi pe listã. Funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a obţinut-o doar pe popularitatea lui Ion Câlea de care se ţine scai şi prin prisma rezultatelor pe care le-au obţinut mii de candidaţi PSD la consiliile locale şi la primãrii care au muncit pentru ca un individ ca Persu sã frece menta patru ani într-un birou de lux. De-a lungul timpului s-a ascuns în spatele unor oameni politici puternici, nu şi-a asumat responsabilitatea directă a conducerii partidului şi a preferat să tragă sforile din umbră. Când a simţit că puterea unui lider scade în partid a trădat şi a sărit în barca altuia, mai puternic. La fel i se va întâmpla şi actualului preşedinte al PSD Vâlcea, Ion Cîlea. Punem pariu!
 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe