Maternitatea poate deveni o secţie a Spitalului Judeţean

duminică, 27 septembrie 2009

Maternitatea poate deveni o secţie a Spitalului Judeţean

Datoriile Maternităţii Vâlcea către diferiţii furnizori de medicamente, alimente sau utilităţi au adus instituţia medicală în pragul colapsului. Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a analizat zilele trecute situaţia unităţii medicale, împreună cu mai mulţi factori de decizie, printre care reprezentanţi ai diferitelor instituţii din Vâlcea, urmând ca Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie să primească un ajutor din partea Consiliului Judeţean pentru a rezolva datoriile stringente.

Ajutor financiar

În urma unei întâlniri între preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea şi directorii Casei Asigurărilor de Sănătate, Direcţiei de Sănătate Publică, Spitalului Judeţean de Urgenţă, Spitalului de Obstetrică - Ginecologie, Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean, precum şi cu un reprezentant al Instituţiei Prefectului s-a dispus alocarea unui ajutor din partea Consiliului Judeţean, în valoare de aproximativ 900 de milioane lei. „Acest ajutor ne va permite achitarea datoriilor la utilităţi, care sunt în valoare de peste 800 de milioane de lei. A venit ca o gură de oxigen pentru noi, întrucât toţi furnizării de utilităţi ne trimiteau tot mai multe citaţii şi nu mai puteam funcţiona”, a declarat Marian Stoica, directorul Maternităţii Vâlcea.

Ajutorul va trebui să vină în consonanţă cu unele măsuri imediate, de natură să influenţeze favorabil costurile şi cheltuielile de personal. În acest sens, s-a stabilit deschiderea neîntârziată a unui dialog cu sindicatele, pentru un acord comun în reorganizarea unităţii şi gospodărirea fondurilor bugetare. De asemenea, directorul Marian Stoica va trebui să efectueze, în regim de urgenţă, o analiză detaliată a tuturor contractelor încheiate cu furnizorii de medicamente, materiale sanitare, alimente şi servicii, după o prealabilă renegociere a tarifelor. Aceste reduceri vor trebui să aibă loc pe fondul unor măsuri radicale de reorganizare a Spitalului de Obstetrică–Ginecologie, pentru care au fost propuse două variante: transformarea sa în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă sau schimbarea statutului unităţii, prin transformarea acesteia în spital general.

Transferarea Maternităţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Pe lângă acest ajutor din partea Consiliului Judeţean, cei prezenţi la masa rotundă de discuţii au stabilit că cea mai bună soluţie, care nu necesită costuri majore şi nici reduceri de personal, de paturi şi de activitate, este transferul Maternităţii, ca secţie, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. În acest sens, preşedintele Ion Cîlea a cerut participanţilor la discuţii să elaboreze un memoriu detaliat şi bine argumentat, prin care să se prevadă soluţii de redresare economică şi financiară, pe termen lung, a Spitalului de Obstetrică – Ginecologie Râmnicu Vâlcea, memoriu pe care să-l predea şi să-l susţină la Ministerul Sănătăţii şi la ministrul Ioan Bazac.

Directorul spitalului, Marian Stoica, susţine că această soluţie ar fi cea mai bună, însă punerea sa în aplicare necesită timp, iar situaţia în care se află unitatea medicală pe care o conduce nu poate suporta o întârziere foarte mare. „Va trebui întrunită o comisie formată din specialişti care să analizeze situaţia spitalului din toate punctele de vedere: atât financiar, cât şi din punct de vedere al personalului. Sper ca situaţia să fie rezolvată cât mai repede şi cât mai puţină lume să aibă de suferit în urma adoptării anumitor soluţii”, a mai spus Marian Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe