Locuitorii din Râmnicu Vâlcea care prind câini fără stăpân vor fi răsplătiţi cu 50 de lei

miercuri, 30 septembrie 2009

Locuitorii din Râmnicu Vâlcea care prind câini fără stăpân vor fi răsplătiţi cu 50 de lei

Cetăţenii din Râmnicu Vâlcea vor primi 50 de lei pentru fiecare câine pe care îl vor preda la Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiu, conform unei decizii a consilierilor locali.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat că a propus această soluţie pentru a gestiona câinii fără stăpân, deoarece metodele folosite anterior pentru a strânge animalele nu au fost eficiente.

"Am  înfiinţat un centru modern pentru aceşti câini şi a costat în jur de patru miliarde de lei vechi. Am cheltuit 800 de milioane de lei vechi pentru armamentul de tranchilizare, am făcut apel la înţelegerea populaţiei.

Însă, de multe ori, încercând să adune câinii vagabonzi, angajaţii primăriei sunt loviţi cu pietre, huiduiţi, li se toarnă apă fiartă în cap de la etaj şi nu o dată am fost împiedicaţi de protestele asociaţiilor de protecţie a animalelor", a spus Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit noului regulament, câinii fără stăpân pot fi capturaţi de persoane cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Râmnicu Vâlcea. Conform municipalităţii, în Râmnicu Vâlcea sunt în jur de 1.500 de câini fără stăpân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe