“Doi şi-un sfertÔÇ£ de Vâlcea, controlat de Bucureşti

miercuri, 23 septembrie 2009

Urmare a articolului din „Ziarul de Vâlcea“

„Doi şi-un sfert“ de Vâlcea, controlat de Bucureşti

• Politicienii nu au rămas indiferenţi la faptul că în anul de graţie 2009 serviciile de informaţii folosesc încă metode de tristă amintire, ce ţin de fosta poliţie politică a lui Ceauşescu. Deputatul PD-L Samoil Vâlcu a anunţat că va face o interpelare în Parlament pe această temă

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a demarat un amplu control la nivelul structurii sale din judeţul Vâlcea, ca urmare a dezvăluirilor din „Ziarul de Vâlcea“. Articolul „Doi şi-un sfert“ primeşte ordine de la noul şef al IPJ Vâlcea/ Sărdărescu vrea să asculte telefoanele politicienilor şi ziariştilor incomozi“ publicat în ediţia anterioară a pus pe jar conducerea DGIPI, care a transmis un mesaj clar oamenilor săi de la Vâlcea: „Eliberaţi-vă de presiunile şi influenţele externe, fie ele de natură politică sau nu. Nu răspundeţi la comenzile cadrelor de conducere din alte structuri. Toate activităţile trebuie desfăşurate cu respectarea legii, cu obiectivitate şi corectitudine, fără alte interese personale sau de grup”. În zilele următoare o echipă de la DGIPI Bucureşti se va deplasa la Vâlcea pentru a analiza aspectele semnalate de „Ziarul de Vâlcea“. Şefii de la Inspectoratul General de Poliţie l-au tras de urechi şi pe comisarul şef Nicolae Sărdărescu, comandantul IPJ Vâlcea, pe motiv că  „nu gestionează bine relaţia cu presa locală“. Nici politicienii nu au rămas indiferenţi la faptul că în anul de graţie 2009 serviciile de informaţii folosesc încă metode de tristă amintire, ce ţin de fosta poliţie politică a lui Ceauşescu. Deputatul PD-L Samoil Vâlcu a anunţat că va face o interpelare în Parlament pe această temă. (T.P.)

Am primit la redacţie punctul de vedere al IPJ Vâlcea

Sărdărescu vrea să se spele pe mâini în scandalul interceptării telefoanelor

C ă t r e

Publicaţia Ziarul de Vâlcea

 - În atenţia domnului director Tiberiu Pârnău -

Ca urmare a aspectelor prezentate în cadrul articolului „Doi şi-un sfert“ primeşte ordine de la noul şef al IPJ Vâlcea/ Sărdărescu vrea să asculte telefoanele politicienilor şi ziariştilor incomozi, publicat în ediţia din data de 21 septembrie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice vă transmitem următorul punct de vedere:

Aspectele prezentate de dumneavoastră, conform cărora „Doi şi-un sfert“ primeşte ordine de la noul şef al IPJ Vâlcea, sunt neadevărate şi contravin atribuţiilor şi competenţelor legale stabilite pentru structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Vă informăm faptul că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea nu are în subordine Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, această structură făcând parte şi subordonându-se direct Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, unitate în aparatul central la Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Afirmaţia dumneavoastră potrivit căreia „Şeful Inspectoratului a dat ordin structurii judeţene a DGIPI de a asculta telefoanele unor anumite persoane”, contravine atât prevederilor legale, interceptarea şi înregistrarea audio-video fiind legiferată prin Codul de Procedură Penală, la articolul 91 ind. 1 şi următoarele, dar şi competenţelor şi atribuţiilor legale ale unui inspector şef.

Vă facem cunoscut faptul că, în conformitate cu atribuţiile legale, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţia Internă pune în aplicare actele de autorizare emise de către magistraţi, în condiţiile şi cazurile prevăzute de lege.

Toate aceste aspecte ar fi putut fi lămurite şi nu s-ar mai fi indus o percepţie greşită în rândul cititorilor şi implicit o imagine incorectă şi deformată a competenţelor şi atribuţiilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea dacă semnatarul acestui articol ar fi verificat, anterior, actele normative privind organizarea şi funcţionarea structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor sau, mult mai simplu, paginile oficiale ale instituţiilor  Ministerului.

Mai mult decât atât, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea a manifestat permanent transparenţă, disponibilitate şi deschidere în relaţia cu mass-media, având în vedere faptul că cetăţenii au dreptul la o informare corectă, oportună şi echidistantă despre rolul Poliţiei şi activitatea pe care zilnic şi permanent poliţiştii vâlceni o desfăşoară, potrivit competenţelor legale,  în scopul creşterii gradului de siguranţă şi asigurării unui răspuns prompt şi eficient nevoilor comunităţii.

Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea a manifestat şi va continua să manifeste disponibilitate pentru verificarea şi remedierea deficienţelor pe care mass-media le constată în rândul poliţiştilor.

Având în vedere rolul dumneavoastră important, de formator de opinie şi necesitatea ca instituţia Poliţiei şi activităţile pe care personalul le desfăşoară în slujba comunităţii să fie prezentate corect, pentru ca cetăţenii să aibă încredere în instituţia Poliţiei şi să cunoască corect atribuţiile şi rolul acesteia,  vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate şi deschidere pentru asigurarea unei informări corecte a cetăţenilor, precum şi pentru clarificarea oricăror aspecte ce intră în sfera de competenţă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

              Cu deosebit respect,

                                                     
                                                      
ŞEFUL INSPECTORATULUI
                    
Comisar şef de poliţie

      SĂRDĂRESCU NICOLAE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe