Comuna Runcu, continuă să rămână în beznă

duminică, 6 septembrie 2009

Comuna Runcu continuă să rămână în beznă

Criză fără precedent în comună vâlceană Runcu care a rămas în beznă săptămâna trecută. Societatea CEZ a tăiat curentul electric în localitate pentru că, de cinci luni, autoritatea locală nu a mai plătit facturile pentru iluminatul public. În acest moment, singurele instituţii publice din localitate care mai sunt alimentate cu energie electrică sunt Primăria şi Poliţia din localitate, dar şi acestea riscă să fie debranşate pentru că nu sunt fonduri pentru plata restanţelor. Criza financiară a afectat foarte grav administraţia locală a comunei Runcu, în conturile Primăriei nemaifiind bani nici pentru plata salariilor angajaţilor din instituţie.

De patru luni, aceştia nu şi-au primit indemnizaţiile şi ameninţă că vor închide primăria, deoarece peste câteva zile nici această instituţie nu va mai avea curent electric. „Nu mai sunt fonduri nici pentru plata utilităţilor publice, a telefonului, internetului etc. Ne-au tăiat curentul electric şi nu mai avem iluminat public în localitate. Valoarea facturii restante la curentul electric este de 600 de milioane de lei vechi. Urmează să ni-l oprească şi la Primărie, dar şi la celelalte instituţii din comună, pentru că nu mai avem bani pentru a plăti curentul electric”, spune Maria Dina, primarul comunei Runcu.

Locuitorii din comună sunt cei care au cel mai mult de suferit de pe urma acestei situaţii, fără precedent în judeţul Vâlcea. Oamenii se vaită că le este frică să mai umble seara pe stradă. Iluminatul public în comuna Runcu a început să funcţioneze permanent abia în 2004. Primăria din localitate nu este singura administraţie locală din judeţ care a primit somaţii de la furnizorul de energiei electrice pentru neplata facturilor restante, Runcu fiind însă singura localitate în care cei de la Electrica a trecut de la ameninţări la fapte şi au sistat iluminatul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe