Blasfemia pesedistă de la Costeşti

miercuri, 9 septembrie 2009

Blasfemia pesedistă de la Costeşti

Tiberiu Pîrnău

Dumitru Persu, secretarul executiv al PSD Vâlcea, şi-a dat din nou în petec! La Festivalul Romilor de la Costeşti, mahărul de la Consiliul Judeţean distribuia de zor manifeste electorale membrilor etniei brunete. Bineînţeles că nu l-a băgat nimeni în seamă, dar ne-a picat şi nouă în mână un astfel de pliant cu mesaj electoral şi ne-am crucit. La propriu, nu la figurat. Pliantul avea pe o parte tipărită imaginea Maicii Domnului cu Pruncul, iar pe partea cealaltă un mesaj cu iz electoral sub semnătura lui Mircea Geoană, preşedintele PSD, omul invizibil de la Costeşti.

 Pesediştii au demonstrat încă o dată cât de josnici pot fi, angrenând religia, biserica, în jocul lor politic păgân. A transforma religia în vector electoral este o Blasfemie! Cu B mare. Nu am realizat ce legătură poate să existe între Mircea Geoană, un ateu prin excelenţă, şi Sfânta Biserică Ortodoxă. Nu ar fi putut să ne explice nici Dumitru Persu, unul dintre necredincioşii recunoscuţi ai Vâlcii. Există o explicaţie a acestor gesturi iraţionale! Explicaţia provine din disperarea pesediştilor, că vor pierde alegerile din toamnă şi se vor vedea alungaţi de la guvernare, de la ciolanul, cu carne dulce. Mircea Geoană a început să alunece la vale, bulgărele deznădejdii pesediste devine, iată, din ce în ce mai mare.

Nu am cum să nu scriu, să trec peste enormitatea debitată de o faţă bisericească vâlceană, Ion Predescu, cel care se doreşte a fi unul dintre stâlpii Arhiepiscopiei Râmnicului. Acest preot, care este un fel de purtător de cuvânt al sfintei instituţii, a încercat la modul patetic şi ipocrit să minimalizeze gravitatea gestului electoral, comis de Dumitru Persu. În seara zilei de marţi, 8 septembrie, pe postul de televiziune VTV a dat mai multe declaraţii evazive referitoare la subiect. Ceva de genul: „Este ceva normal, nu este corect.

Este incorect.“ A doua zi, după ce a fost urecheat de oamenii partidului, a revenit şi a spus că nu  s-a comis nici o blasfemie şi că e corect ceea ce s-a întâmplat. Preotul Predescu a legitimat astfel o acţiune electorală, prin care PSD-ul a pângărit imaginea sfântă a Maicii Domnului şi a Pruncului Isus! Ce spuneţi Prea Sfinţite Gherasim? Aşteptăm un punct de vedere oficial, scris, al Arhiepiscopiei. Nu ne vine să credem că înşişi înalţii prelaţi încurajează politicienii să folosească biserica pe post de agent electoral.    

Vreau să precizez cu vehemenţă faptul că NU voi fi de acord niciodată cu aceste metode de campanie electorală. Voi reacţiona la fel de incisiv indiferent de partidul care recurge la astfel de tactici electorale cu tentă religioasă. Credinţa strămoşilor noştri nu trebuie întinată politic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe