Băncile nu mai doresc să împrumute Consiliul Judeţean

miercuri, 23 septembrie 2009

Băncile nu mai doresc să împrumute Consiliul Judeţean

Reprezentanţii băncilor îngreunează investiţiile în judeţul Vâlcea. La licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Vâlcea pentru acordarea unui împrumut de 25 de milioane lei, destinat reabilitării drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Vâlcea nu s-a prezentat nimeni, astfel încât împrumutul nu a putut fi contractat. Consiliul Judeţean Vâlcea s-a mai împrumutat o dată, în acest an, pentru a ajuta Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea.

Consiliul nu poate face rost de bani pentru drumuri

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea nu pot obţine acum noul împrumut pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale din cauză că  instituţiile bancare nu se prezintă la licitaţii şi cer o dobândă prea mare. După ce s-au organizat deja două licitaţii, la nici una dintre ele nu s-a prezentat reprezentantul vreunei bănci. Împrumutul de peste 25 de milioane de lei ar rezolva o parte din problemele de infrastructură cu care se confruntă judeţul Vâlcea. „Am organizat două licitaţii, dar nu s-a prezentat nimeni. Băncile nu s-au prezentat pentru că ne impun o dobândă foarte mare, iar noi  nu suntem de acord”, spune Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Atât reprezentanţii băncilor, cât şi cei ai Consiliului Judeţean vor trebui să ajungă totuşi la un numitor comun în ceea ce priveşte dobânda, în caz contrar instituţia rămânând fără împrumutul pentru reabilitarea drumurilor.

Mai puţine lucrări în 2009

Conducerea consiliului susţine că, în anul 2009, lucrările executate pentru reabilitarea drumurilor nu depăşesc suma de 50 de miliarde de lei vechi, faţă de 400 de miliarde anul trecut. „Anul trecut a fost unul foarte bun. S-au asfaltat peste 100 de kilometri de drum dar acum, din cauza crizei financiare, nu au fost suficiente fonduri, de aceea dorim să facem un împrumut”, mai spune Ion Cîlea. La ultima şedinţă de consiliu, aleşii au aprobat alocarea a  700 de mii de lei pentru reabilitarea drumului către Mănăstirea Surupatele,  precum şi asfaltarea mai multor drumuri din comunele Creţeni, Pesceana, Şirineasa, Drăgoeşti, Muereasca şi Scundu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe