Aţi uitat de toate promisiunile făcute Oltchim-ului!

duminică, 13 septembrie 2009

Scrisoare către guvernanţi a salariaţilor ARPECHIM Piteşti

„Aţi uitat de toate promisiunile făcute Oltchim-ului!“

Salariaţii de la Arpechim Piteşti sunt la fel de disperaţi ca angajaţii de la OLTCHIM. Piroliza de la Piteşti a fost gândită să funcţioneze în tandem cu OLTCHIM-ul. Una fără alta, nu pot exista! Zilele trecute pe adresa electronică a redacţiei am primit o scrisoare de la angajaţii petrochimiei argeşene, care ne-a impresionat profund şi pe care o publicăm în rândurile următoare:

Stimaţi Domni,

Aţi uitat de toate promisiunile făcute Oltchim-ului. Aţi uitat că tot anul acesta aţi promis că situaţia se va rezolva, că Oltchim-ul va funcţiona la capacitate în luna noiembrie. Cum s-ar putea întâmpla acest lucru dacă, începând cu 2 octombrie 2009, cei 600 de salariaţi de la Petrochimia Arpechim vor fi disponibilizati? Cine va mai lucra în Petrochimie pentru a asigura materia primă la Oltchim. Nu înţelegeti ca Petrochimia mai are 2 saptamani de viata?

Nu intelegeti ca trebuie sa actionati macar acum, in ceasul al 12-lea? Incercati sa demonstrati ca puteti face si ceva bun, ca mai puteti salva ceva din tara asta, ca mai exista speranta si nu se distruge totul. Amintiti-va de tot ceea ce ati promis, ganditi-va ca mii de oameni au sperat in voi, incercati ca macar, pe o parte dintre ei, sa nu-i dezamagiti. Acesta este un strigat de disperare al unor oameni care sunt in pragul prapastiei; Peste 2 saptamani, toate visele, toate sperantele se vor narui; Perla petrochimiei romanesti va fi data uitarii!

Va trebui sa ne uitam in ochii copiilor nostri si sa le spunem ca nu mai avem serviciu, ca toate visele lor s-au spulberat, ca mami/tati, nu vor mai putea sa le ofere prea multe, ca nu se stie, in situatia actuala, ce sanse vom mai avea

Aici ne-am angajat dupa terminarea liceelor/facultatilor, aici am crescut, aici ne-am specializat si suntem foarte buni in ceea ce stim sa facem

Nu putem crede ca veti lasa totul sa dispara

Ne puteti ajuta, va rugam, faceti-o! Asteptam vestea cea buna, asteptam sa va reamintiti, printre toate celelalte probleme pe care le aveti ca mai suntem si noi pe aici si ca, de aceea v-am ales, pentru a trai bine. Salvati ce se mai poate si in timpul in care se mai poate ceea ce a mai ramas din economia muribunda a Romaniei. Cu speranţă, 600 angajati ai Petrochimiei / Arpechim Pitesti

Situaţia Oltchim, afectată de greva magistraţilor

Criza din justiţie afectează şi ea funcţionarea Oltchim. După ce Comisia Europeană a dat aviz favorabil pentru ca Oltchim SA să poată accesa un credit de 62 de milioane de euro pentru achiziţionarea secţiei de piroliză de la Arpechim Piteşti, grupul PCC SE a dat în judecată Oltchim şi a cerut Eximbank să suspende garanţia statului. „Am avut termen de judecată pe 1 septembrie cu cei de la PCC, dar greva magistraţilor a făcut să se amâne acest proces şi, evident, să se amâne şi limpezirea problemelor de la Oltchim.

Nu ştiu ce ar mai putea fi de făcut, decât un apel către toţi factorii de decizie, inclusiv către preşedintele României, să se implice în rezolvarea cazului Oltchim, pentru că situaţia devine din ce în ce mai dramatică”, a declarat Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber de la combinatul vâlcean. Salariile angajaţilor Oltchim au întârziat şi ele două săptămâni. „Trebuia să luăm lichidarea şi abia luăm avansul. Tensiunea socială creşte la combinat, nu văd nici o speranţă în rezolvarea acestei probleme, deşi au fost aici toţi, preşedinte, premier, liderii ambelor partide aflate la guvernare.

Lucrurile se tergiversează, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că, până la sfârşitul anului, nu vom accesa acel credit de 62 de milioane de euro”, a mai spus Diculoiu. „Deocamdată avem doar o scrisoare din partea statului, în care este specificat faptul că statul garantează pentru un împrumut de 49,6 milioane de euro, reprezentând 80 la sută din cele 62, deşi împrumutul va fi suportat de combinatul vâlcean. Scrisoarea nu indică însă o bancă de unde să putem lua acest credit”, a mai spus Diculoiu. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe