|luni, iunie 21, 2021
  • Follow Us!

AJOFM, luată cu asalt de vâlcenii fără loc de muncă 

AJOFM, luată cu asalt de vâlcenii fără loc de muncă

Bursa locurilor de muncă desfăşurată vineri şi la Râmnicu Vâlcea nu s-a dovedit a fi surprinzătoare pentru cei dornici de un loc de muncă. Chiar dacă numărul participanţilor la acest eveniment a depăşit 600, din păcate, cei care au putut să îşi şi găsească un loc de muncă au fost mulţi prea puţini, având în vedere că ieri au fost scoase la concurs doar puţin peste 200 de locuri, ca să nu mai vorbim despre cei cu studii superioare.

Pentru organizarea bursei locurilor de muncă au fost contactaţi direct 521 de angajatori, însă dintre aceştia numai 57 au şi confirmat prezenţa. Din păcate însă, dintre cele 213 locuri de muncă vacante pe care angajatorii le-au oferit ieri, numai 14 erau pentru persoane cu studii superioare. Motiv pentru care la bursa de ieri puteai revedea cu uşurinţă persoane prezente şi la acţiunile precedente organizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea care nu îşi mai găsiseră o slujbă. « Am venit şi data trecută pentru un loc de psiholog, însă se pare că pe noi ori nu ne vrea nimeni, ori nu există locuri pentru noi », ne-a declarat o absolventă de studii superioare, dezamăgită de situaţie.

Vâlcenii şia-u putut alege locuri de muncă din diferite domenii, de la inginer, consilier financiar, lăcătuş mecanic, sudor, tâmplar, muncitor necalificat, patiser, electrician, pâna la instalator, zidar, brutar, barman, tipograf, dulgher sau chiar pădurar. (A.V.)

Leave a Response