Wojciech Zaremba pune beţe-n roate funcţionării OLTCHIM

duminică, 9 august 2009

Wojciech Zaremba pune beţe-n roate funcţionării OLTCHIM

Oamenii lui Wojciech Zaremba de la compania Petre Carbo Chem continuă să arunce cu noroi în SC Oltchim SA şi în conducerea acestei întreprinderi. Iată un comunicat de presă fabricat în laboratoarele fostului securist Zaremba: „Oltchim vrea să cumpere de la Petrom nu doar petrochimia de la Arpechim, ci şi rafinăria, tranzacţie care însă nu are fundament economic şi pune în pericol activitatea combinatului.

În acest fel, planurile de investiţii imediate ale Oltchim ar putea ajunge foarte curând la 2,5 miliarde euro. Asemenea investiţii de proporţii sunt total greşite şi riscă să pună sub semnul întrebării supravieţuirea companiei. În cazul în care întregul pachet de măsuri cu privire la acordarea unui ajutor de stat, în valoare de 486 milioane de euro, nu este notificat ca ajutor, în vederea restructurării în conformitate cu reglementările Comisiei Europene pentru companii care se aflau în dificultate încă dinainte de iulie 2008, PCC va contesta în instanţă deciziile statului român”.

Compania germană PCC SE, care controlează un pachet minoritar din acţiunile SC Oltchim SA, a înaintat sesizări către Consiliul Concurenţei, Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi EximBank cu privire la posibila nerespectare a legislaţiei UE în cazul ajutorului de stat pe care urmează să-l primească Oltchim. Măsurile de sprijin pentru Oltchim, în valoare de 2 miliarde de lei, au fost avizate în iulie de Consiliul Concurenţei, în vederea notificării Comisiei Europene: „Autorităţile române consideră că măsurile de sprijin avizate nu reprezintă ajutor de stat, dar se notifică la Comisia Europeană pentru obţinerea certitudinii juridice”. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe