Senatorul Frâncu vrea sancţiuni dure pentru turismul electoral

miercuri, 19 august 2009

Senatorul Frâncu vrea sancţiuni dure pentru turismul electoral

Senatorul PNL, Emilian Frâncu a avut o iniţiativă PNL bună, pentru împiedicarea fraudării alegerilor şi consideră că modificarea legii privind modalitatea de organizare a alegerilor prezidenţiale, care este de altfel menţionată şi în Constituţia României trebuie să fie precedată mai întâi de o dezbatere transparentă, în care să fie implicate toate partidele politice. „Este împotriva principiilor democratice ca o lege de asemenea importanţă să fie obiectul unor discuţii de culise în cadrul guvernului sau coaliţiei aflată la putere.

PNL se pronunţă ferm împotriva implicării în procesul electoral a STS sau a oricărui alt serviciu special, sub orice pretext. O asemenea implicare este caracteristică statelor autoritariste, în care procesul electoral poate fi falsificat din reţea. PNL consideră absolut necesar ca noua lege să prevadă garanţii ferme şi concrete împotriva votului multiplu, a turismului electoral pentru ca procesul electoral să fie unul corect, transparent şi echitabil, care să reflecte voinţa reală a electoratului.

În acest caz, PNL susţine introducerea de sancţiuni mai aspre împotriva oricăror forme de mită electorală sau de fraudare”, afirmă Emilian Frâncu. De asemenea, liberalii propun anularea completă a impozitului forfetar, iar, în privinţa împrumutului FMI, senatorul liberal a precizat că Fondul Monetar Internaţional a fost prea indulgent cu un Guvern care nu a fost capabil să anticipeze scăderea dramatică a economiei româneşti.

Emilian Frâncu crede că Executivul nu va reuşi să respecte condiţiile economice impuse de FMI, pentru că, nici până în prezent, Guvernul Boc nu are un program anticriză coerent şi funcţional. „Acum, ţara este guvernată de FMI care, aşa cum a făcut şi altă dată, poate impune României orice condiţii.

Printre măsurile PNL propuse de noi nu se numără doar impozitul forfetar, ci şi anularea restricţiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achiziţia de autoturisme şi a cheltuielilor cu combustibilul, reducerea cu 10% a contribuţiilor la asigurările sociale pentru toţi contribuabilii, acordarea de bonificaţii de 5% din valoarea obligaţiilor fiscale pentru contribuabilii care îşi plătesc taxele la termen sau reducerea cu 50% a cotelor de contribuţii sociale pentru angajatorii care creează noi locuri de muncă, inclusiv pentru şomerii aflaţi în sistem de peste trei luni. PNL doreşte, de asemenea, scăderea TVA la 15% şi a cotei unice de impozitare la 10%. Numai aşa România va putea să-şi oprească declinul economic”, este de părere Frâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe