Reabilitarea Spitalului Judeţean va înghiţi jumătate din banii europeni alocaţi Olteniei

duminică, 2 august 2009

• Proiect de modernizare, în valoare de 22,8 milioane euro

Reabilitarea Spitalului Judeţean va înghiţi jumătate din banii europeni alocaţi Olteniei

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Vâlcea a adoptat proiectul de hotărâre privind proiectul „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea” şi a cheltuielilor aferente implementării acestuia. Alocarea financiară orientativă pentru Domeniul de intervenţie 3.1 din cadrul programului Operaţional Regional – „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” este de 174 milioane euro. Pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia fondul alocat pentru acest domeniu de intervenţie este de 48 milioane euro.

Proiectul „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, va avea printre activităţile propuse următoarele: activităţi de proiectare, consultanţă, asistenţă tehnică; activităţi de reabilitare şi consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea; activităţi de dotare a infrastructurii serviciilor de sănătate; activităţi de publicitate şi informare; activităţi de audit. Valoarea totală a proiectului este de peste 96 milioane lei, respectiv 22,8 milioane euro.

Având în vedere că procentul minim al contribuţiei proprii a solicitantului este de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, s-a aprobat contribuţia Consiliului Judeţean Vâlcea în valoare de 387.428 euro. Consiliul Judeţean Vâlcea, în calitate de solicitant, va asigura şi resursele financiare care-i revin în vederea implementării optime a proiectului în condiţiile rambursării şi decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, inclusiv TVA în valoare de 3,6 milioane euro, precum şi sustenabilitatea proiectului pe o perioadă de minim cinci ani, de la finalizarea proiectului.

Tot vineri, 31 iulie 2009, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, faza documentaţie de avizare pentru lucrări de intervenţii. Conform Ghidului solicitantului activităţile eligibile în cadrul proiectului sunt: reabilitarea şi modernizarea clădirii spitalului; reabilitarea şi modernizarea utilităţilor generale şi specifice ale spitalului;

crearea sau modernizarea în spital, a facilităţilor de acces pentru persoane cu dizabilităţi fizice; achiziţionare echipamente pentru spital. Evaluarea Ministerului Sănătăţii asupra situaţiei spitalelor din România a identificat 15 spitale judeţene propuse spre reabilitare prin POR (inclusiv ambulatoriile), printre care şi cel din Vâlcea. Prin Programul de reabilitare a 15 spitale judeţene de urgenţă, Ministerul Sănătăţii a realizat expertiza tehnică şi documentaţia tehnico-economică pentru proiectul „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea” în vederea obţinerii finanţării externe.

Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează să depună spre finanţare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 - îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul de intervenţie 3.1 – Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, proiectul „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe