Primarul Gutău va construi cea mai modernă piaţă din Oltenia

duminică, 30 august 2009

Primarul Gutău va construi cea mai modernă piaţă din Oltenia

• Din această iarnă, actuala Piaţă Centrală va fi demolată

Vineri, 29 august, primarul Mircia Gutău a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că din această iarnă vor începe lucrările de reconstrucţie a Pieţei Centrale din Râmnicu Vâlcea, după finalizarea modernizării Halei Centrale. „În decembrie acest an sau ianuarie 2010, va începe acţiunea de demolare a actualei pieţe, după care se va excava şi se va construi parcarea subterană. Lucrările vor dura circa doi ani, astfel că am decis să-i mutăm temporar pe comercianţi într-o hală dezafectată din cadrul fostei întreprinderi Vâlceana”, a declarat primarul Mircia Gutău.

De-a lungul timpului, după 1989 au fost întocmite mai multe studii de modernizare pentru Piaţa Centrală (1989 şi 2001), dar şi lucrări de extindere (2002). Ca urmare a programelor promovate de administraţia locală după anul 2004 de modernizare şi amenajare funcţională a pieţelor agroalimentare din municipiul Râmnicu Vâlcea, în care au fost realizate asemenea lucrări la pieţele din cartierele Ostroveni şi Nord, se impune ca o necesitate realizarea unei pieţe moderne în zona centrală, pe amplasamentul actualei pieţe agro-alimentare.

În prezent, piaţa agro-alimentară este supraaglomerata, nu răspunde cerinţelor cetăţenilor privind aprovizionarea sau desfacerea produselor şi nu se încadrează în normele UE. Pentru a rezolva toate disfuncţionalităţile existente în prezent, Primăria Râmnicului studiază două variante de amenajare a pieţei care să corespundă următoarelor cerinţe:

se va urmări rezolvarea activităţii de piaţă agro-alimentare şi desfacere produse nealimentare într-o construcţie modernă, compactă pe actualul amplasament al pieţei agro-alimentare, etajată dar care să permită desfacerea produselor la cota actuală a Halei Centrale;

se vor asigura locuri de parcare şi aprovizionare la cota inferioară a pieţei; se va soluţiona accesul şi circulaţia auto în piaţă cât şi în zona adiacentă pieţei;

se va studia rezolvarea circulaţiei carosabile şi pietonale urmărindu-se realizarea de locuri de parcare terane şi subterane în tot arealul; se vor respecta reglementările urbanistice din RLU al PUG aprobat; capacităţile funcţionale, indicii şi indicatorii tehnico-economici vor rezulta prin studiul de fezabilitate. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe