Parcomat SRL a pierdut bătălia cu Primăria Râmnicului

duminică, 16 august 2009

• Printr-o sentinţă irevocabilă a instanţei de la Piteşti,

Parcomat SRL a pierdut bătălia cu Primăria Râmnicului

În cursul lunii iunie, Curtea de Apel Piteşti a decis, printr-o sentinţă irevocabilă, să anuleze recursul înaintat de firma Parcomat SRL Râmnicu Vâlcea (condusă de liberalul Cristi Iliescu) împotriva Primăriei Râmnicului. Concret, în Dosarul 2894/90/2008, înregistrat în 08.04.2009, judecătorii au anulat recursul solicitat de Cristi Iliescu ca... netrimbrat.

Firma Parcomat SRL a beneficiat de contractul de concesionare a serviciilor de ridicări auto şi blocări auto pe raza Râmnicului încă din 2004. Numai că în 2006, primarul Mircia Gutău avea să intenteze un proces derulat în justiţie împotriva SC Parcomat, în urma reclamaţiilor sosite pe adresa primarului de la simpli cetăţeni exasperaţi de abuzurile firmei Parcomat. Astfel, după o serie de înfăţişări în faţa instanţelor vâlcene, reclamanta Primăria Râmnicului a obţinut rezilierea contractului nr. 1290/2004 şi plata sumei de 540 euro în echivalent lei cu titlu despăgubiri.

În luna februarie 2008, Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea Vâlcea a aprobat un raport şi un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea hotărârii Consiliului Local nr. 63 din 1997. S-a spus consilierilor condiţiile prin care Administraţia Domeniului Public poate prelua activitatea de la SC Parcomat SRL, supunându-se la vot. Consilierii reprezentanţi ai unei treimi din spectrul politic local au votat pentru preluare, numai consilierii liberali s-au opus. Atunci, primarul Gutău a declarat: „După cum bine ştiţi am câştigat în instanţă procesul cu firma Parcomat şi în acest moment avem o hotărâre definitivă.

Fiind vorba de o hotărâre pe comercial, ea intră în practică imediat şi o vom pune în aplicare. Am supus aprobării Consiliului Local ca obligaţiile care au fost impuse acestei firme să fie preluate de Administraţia Domeniului Public Vâlcea. Am spus în permanenţă că această activitate nu va fi dată altei firme aşa cum au încercat unii să speculeze, ci va fi făcută de ADP. Vom face aceste operaţiuni peste tot unde nu se respectă legea, în special pe trotuarele care sunt blocate de maşini sfidător, iar pietonii sunt nevoiţi să meargă pe stradă”.

În anul 2007, firma Parcomat majorase deja tarifele: 150 lei pentru ridicarea autoturismelor şi 60 lei pentru blocarea roţilor.
Cristi Iliescu, patronul de la Parcomat SRL, a spus că majorarea tarifelor practicate de firmă între 2004 şi 2007 s-a făcut fără avizul prealabil al consiliului local întrucât exista în lege şi în contract prevederea de aprobare tacită: dacă nu existau contestaţii sau alte propuneri, noile tarife intrau automat în vigoare. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe