|sâmbătă, septembrie 25, 2021
  • Follow Us!

Nesimţire şi tupeu marca “Spiru Haret” 

Nesimţire şi tupeu marca „Spiru Haret”

Sâmbătă, 8 august, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că MEC vrea să desfiinţeze chiar din acest an toate centrele ID (învăţământ la distanţă) din cadrul Universităţii Spiru Haret. „Am decis desfiinţarea a tuturor centrelor ID din cadrul Universităţii Spiru Haret. De asemenea, am decis anularea a 92 de titluri de profesori şi conferenţiari, iar Universităţii Spiru Haret i se retrage dreptul de a organiza examenul de licenţă până când se va efectua o evaluare de către ARACIS”, a anunţat sâmbătă ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a adăugat că studenţii care sunt înscrişi la forma de învăţământ la distanţă se vor putea transfera la specializările acreditate. Raportul Spiru Haret a fost prezentat în şedinţa de Guvern de sâmbătă. Potrivit raportului, ARACIS va face o nouă evaluare la nivelul întregii universităţi, iar în urma măsurilor propuse, universitatea să intre în legalitate. Ministrul Educaţiei a declarat că, în acest moment, nu se poate face diferenţa între diploma de licenţă la zi şi la distanţă, în condiţiile în care toţi absolvenţii au fost trecuţi într-o bază de date comună. Aşadar, analiza va continua.

În replică, conducerea Universităţii Spiru Haret a anunţat duminică, 9 august, că nu va desfiinţa programele de învăţământ la distanţă! Mai mult, centrele teritoriale şi cele din străinătate vor continua să funcţioneze. În plus, cele 92 de titluri de conferenţiari şi profesori eliberate de universitate nu vor fi anulate. Cu alte cuvinte, conducerea a decis să nu aplice niciuna dintre măsurile dure anunţate recent de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după finalizarea raportului. Reprezentanţii universităţii spun că rezultatele raportului încalcă autonomia universitară şi proprietatea privată şi au fost atacate deja în instanţă. (Nicu Trandafir)

Leave a Response