învăţământul la distanţă de la Universitatea “Spiru HaretÔÇ£ a fost desfiinţat

duminică, 23 august 2009

Învăţământul la distanţă de la Universitatea „Spiru Haret“ a fost desfiinţat

Ordonanţa de Guvern prin care se desfiinţează învăţământul deschis la distanţă de la Universitatea particulara „Spiru Haret“ a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Studenţii înscrişi la această formă de învăţământ care vor să continue studiile trebuie să se transfere la specializări acreditate sau autorizate de la aceeaşi universitate sau de la altele.

„Pe data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, Universitatea "Spiru Haret" încetează şcolarizarea pentru toate specializarile/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de învăţământ la distanţă“, se arată în textul Ordonanţei privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua programele de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate.

„În speţă, se desfiinţează învăţământul la distanţă integral, din toate centrele Universităţii 'Spiru Haret', şi cele teritoriale (...) şi au fost scoase complet din circuit cele care au functionat atâţia ani de zile absolut în afara legii“, a declarat Ecaterina Andronescu.

Potrivit actului normativ publicat in Monitorul Oficial: Studenţii înmatriculaţi în anul I la ID în perioada 2005-2008 îşi pot continua studiile la programe de studii autorizate provizoriu sau acreditate; de acelaşi drept beneficiază şi studenţii înscrişi în acelaşi interval, la programe de studii organizate la forma frecvenţă redusă; Ministerul Educaţiei va recunoaşte diplomele tuturor absolventilor care susţin şi promovează examenul de licenţă în condiţiile noii legi.

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe