Infractori informatici anihilaţi de poliţiştii hunedoreni

duminică, 23 august 2009

Mutaţi din Drăgăşani,

Infractori informatici anihilaţi de poliţiştii hunedoreni

Anda Vlad

O grupare condusă de un tânăr din Drăgăşani a fost anihilată zilele trecute de poliţiştii hunedoreni. Doi fraţi au fost arestaţi, iar alţi patru indivizi sunt cercetaţi în stare de libertate după ce au înşelat peste 400 de persoane din Europa, Australia şi America de Nord, postând diverse anunţuri privind vânzarea unor bunuri pe portalul eBay, valoarea pagubei fiind de peste 100.000 de euro.

Cele şase persoane care de câţiva ani înşelau străini prin diverse portaluri de licitaţie electronică, Ciprian Vasile Zamanţ, de 26 ani, din Lupeni, Marcel Valeriu Zamanţ, de 28 de ani, din Drăgăşani, G.C, de 27 de ani din Râmnicu Vâlcea, S.Z, de 47 de ani, din Lupeni, C.A.L., de 27 de ani, din Lupeni şi S.M.B., de 32 de ani, din Drăgăşani, au fost descoperite de poliţiştii de la Crimă Organizată Hunedoara.

Capii reţelei, fraţii Zamanţ au postat anunţuri privind vânzarea de diferite bunuri pe eBay, accesând fără drept şi modificând conturile de acces la acest portal ale altor utilizatori. Potrivit ofiţerilor de la Crimă Organizată, cei doi fraţi erau contactaţi de potenţialii cumpărători din străinătate, cu care în general ţineau legătura prin e-mail, folosind datele personale ale celorlalţi membrii ai grupului.

Ulterior, cetăţenii străini trimiteau diverse sume de bani prin serviciile de transfer de bani pe numele celor şase. Potrivit anchetatorilor, infractorii au demarat operaţiunile respective încă din anul 2005, până acum reuşind să înşele peste 400 de persoane din Europa, Australia şi America de Nord (nici un cetăţean român nu a fost înşelat de acest grup), obţinând peste 100.000 de euro din această afacere ilegală. Capii reţelei riscă până la 15 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe